SM-liiga- TPS saa vieraita Kouvolasta – Lue ottelun ennakko ja lähtökohdat illan kamppailuun

Jääkiekon SM-liigassa on tänään kahden ottelun kierros. Mikkelissä kohtaavat Jukurit ja HPK. Jukurit on ollut kotona viime aikoina hyvä ja edellisessä pelissä se kaatoi kotona sarjakärki Ilveksen ja myös muitakin kovia joukkueita on kaatunut kotona muun muassa Tappara  HPK puolestaan ei ole ottanut vielä yhtään kolmen pisteen vierasvoittoa ja viimeisestä seitsemästä pelistä peräti kuusi on mennyt jatkoajalla, mutta joukkue on pystynyt noista jatkoaika peleistä voittamaan vain yhden voittolaukauksilla. Geen ennakossa pureudutaan päivän toiseen otteluun, jossa kohtaavat TPS ja KooKoo. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin TPS haki Kouvolasta maukkaan 2-1 vierasvoiton upealla päätöserän nousulla, jossa voittomaali syntyi päätösminuutilla, joten KooKoo saapuu Turkuun varmasti sisuuntuneena.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

TPS

Turkulaiset ovat pelanneet päävalmentaja Raimo Helmisen alaisuudessa kohtalaisen hyvin ainakin jos vertaa sekavaan viime kauteen, jossa päävalmentaja vaihtui jo heti marraskuun alussa. TPS:n pelaaminen on parantunut viime aikoina ja joukkue ei ole jäänyt pisteittä kuudessa viime ottelussa. TPS on ottanut noista peleistä kolme voittoa sekä kolme yksittäistä pistettä jatkoaikatappioista. Joukkueen pelit ovat viime aikoina olleet niin sanottua havajikiekkoa eli maaliverkko on heilunut molemmissa päissä.

Embed from Getty Images

TPS:n pitää saada puolustuspelaaminen parempaan kuntooon mikäli joukkue mielii taistella voitoista. Hyökkäyspeli on ollut joukkueella hyvää viime aikoina jos vertaa siihen, että alkukaudesta joukkue teki useassa ottelussa vain maalin tai kaksi. Hyökkäyspelaamisesta pitää esiin nostaa kaksi nimeä Josh Kestner ja Lauri Korpikoski. Varsinkin Kestner on ollut loistava hankinta TPS:ltä, sillä mies on pystynyt pelaamaan piste per peli tahdilla, sillä 15 otteluun on syntynyt tehot 8+7. Marraskuun neljässä pelissä mies on tehnyt kolme maalia ja antanut lisäksi kaksi syöttöä. Myös Lauri Korpikoski on pelannut hyvän alkukauden ja saldona on jo 14 pistettä. Lisäksi positiivinen yllätys on ollut Markus Nurmi, joka on tehnyt jo alkukauteen seitsemän maalia. 

TPS:n pitää tänään pelata kotona hivenen hyökkäävämpää peliä ja saada ote itselleen heti ensimmäisessä erässä, koska muuten KooKoo voi tehdä turkulaisille vaikean ilta puhteen.

KooKoo

KooKoo ei ole aloittanut tätä kautta yhtä ryminällä kuin viime kaudella, mutta siitä huolimatta joukkue on sarjassa hienosti seitsemäntenä eikä paikka kuuden joukkoon ole kuin pisteen päässä eikä neljänteen sijaan ole matkaa kuin kolme pistettä. Joukkue onkin pelannut viime aikoina hyvin vaikka edellisessä pelissä tulikin tappio Pelicansille. Kymmenestä viime pelistä KooKoo on voittanut kuusi ja hävinnyt neljä. 

KooKoon puolustuspelaaminen on ollut todella hyvää ja joukkue onkin päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja heti Lukon jälkeen. Kun puolustus on tuolla tasolla niin ei tarvitse ihmetellä jos voittoja tulee myös jatkossa hyvällä prosentilla.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspelissä on vielä parantamisen varaa, sillä joukkue on tehdyissä maaleissa keskikastissa. Hyökkäyspään pelaajista esille pitää nostaa Trevor Mingoia, joka on viime kauden tapaan ollut kovassa vireessä. Jenkkihyökkääjä on tehnyt 16 peliin tehot 6+9. Muuten joukkueen pelaajat ovat tehneet tasaisesti pisteitä, joka on vain hyvä asia pitkässä juoksussa. Tänäänkin on vaikea sanoa kuka Kookoon pelaajista ratkaisee ottelun mikäli vain voitto Turusta irtoaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.