SM-liiga – Lukko saa vieraakseen HIFK:n, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Geen ennakossa käydään läpi yksi illan mielenkiintoisimmasta otteluista, jossa Raumalla Lukko saa vieraakseen HIFK. Joukkueet ovat tällä hetkellä sarjassa peräkkäisillä sijoilla Lukko kuudentena ja HIFK seitsemäntenä. Viime kauden keskinäiset ottelut olivat todella tasaisia, sillä molemmat joukkueet voittivat toisensa kertaalleen kotona sekä kertaalleen vieraissa. Tämän iltainen ottelu tuskin tulee tekemään poikkeusta, joten tasainen kamppailu on ainakin ennakkoon luvassa.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Lukko

Lukon kausi on lähtenyt käyntiin varsin mukavasti. sillä se on voittanut viidestä pelatusta ottelusta kolme, joskin yksi voitosta tuli vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Ainoat tappio ovat tulleet vieraissa Ässille ja kotona se puolestaan hävisi tulikuumassa vireessä olevalla Tapparalle. 

Tänään Lukolla on oiva paikka ottaa HIFK:lta pisteet, koska edellisessä pelissä muutama tärkeä avainpelaaja sai maalitilinsä aukia, joka on jatkon kannalta tärkeä juttu. 

Embed from Getty Images

Erikoistilannepelaaminen on toiminut alkukaudesta todella hyvin. Lukon ylivoima on tällä hetkellä koko liigan neljänneksi parasta 25 %, mutta kotipeleissä joukkueen ylivoima on toiminut vieläkin paremmin, sillä kotipelien ylivoimaprosentti on peräti 40. Mikäli joukkue pystyy hyödyntämään ylivoiman edes lähelle noita prosentteja, niin Lukolla on todella hyvät mahdollisuudet ottaa voitto illan ottelusta

Lukon tärkeimmät pelaajat Ponthus Westerholm sekä Justin Danforth kantavat tänään isoa roolia hyökkäyspäässä. Tärkeää myös olisi, että tälle paluun Lukkoon tehnyt Eero Elo pääsisi vihdoin maalien makuun, sillä mies on saalistanut viidessä pelissä tehot 0+1.

Embed from Getty Images

 

HIFK

HIFK lähtee tähän iltaan täysin samalla ottelu recordilla kuin kotijoukkue Lukko. Edellisessä ottelussa se voitti HPK:n vieraissa jatkoajan jälkeen maalein 5-4. Hyökkäyspelaaminen on toiminut HIFK:lla mukavasti, mutta puolustuspelaamisen kanssa riittää haasteita, sillä kahdessa edellisessä ottelussa joukkueen reppuun on tehty kahdeksan maalia.

Erikoistilannepelaaminen on toiminut todella hyvin myös HIFK:lla, sillä ylivoima on koko Liigan kolmanneksi parasta ja alivoima peräti toiseksi parasta, joten tuohon on hyvä nojata myös tämän illan kamppailussa.

Embed from Getty Images

HIFK:n joukkueesta löytyy leveyttä, sillä peräti seitsemän pelaaja on tehny vähintään neljä tehopistettä. Parhaana pistemiehenä on Teemu Turunen tehoin 2+2. Mies on ollut pelipäällä varsinkin viime otteluissa ja tähän iltaan lähdettäessä alla  on kolmen ottelun mittainen pisteputki.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.