SM-liiga – Jukurit isännöi kotonaan Porin Ässiä – Lue lähtökohdat illan otteluun

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun Jukurit isännöi Mikkelissä Porin Ässiä. Joukkueet eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, mutta viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi, joista Ässät voitti kolmesti ja Jukurit sai yhden voiton. Toki peleistä’ kaksi meni jatkoajalle, joten tasaista ottelua on varmaan tänäänkin luvassa vaikka vierasjoukkue suosikkina otteluun lähteekin.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Jukurit

Kotijoukkue Jukureiden kauden alku on ollut suorastaan katastrofaalisen huono. Jukurit on pelannut neljä ottelua ja hävinnyt ne kaikki saamatta otteluista pistettäkään. Joukkueella on iso ongelma, sillä sekä puolustus, että hyökkäys tökkivät molemmat tällä hetkellä. Jukurit on tehnyt neljässä pelaamassaan ottelussa vain kertaalleen enemmän kuin yhden maalin, joten ei tarvitse ihmetellä’ miksi pisteitä ei ole tullut. Lisäksi puolustus on vuotanut kuiin kaatunut viinipullo lattialle, sillä Jukurit on päästänyt neljään peliin 15 maalia eli 3,75 maalia ottelua kohden, joten tuollaisella tilastolla on turha haaveilla voitosta.

Embed from Getty Images

Päävalmentaja Marko Kauppisen on syytä keksiä nopeasti lääke joukkueen pelaamiseen ja samalla luoda yhteishenki joukkueen sisällä, jolla voittoja pystytään raapimaan. Erikoistilannepelaaminen ja varsinkin ylivoima on toiminut Jukureilla todella hyvin ja se on prosenttien valossa koko sarjan neljänneksi parasta ja kotipeleissä ylivoima on ollut vieläkin parempaa, joten ylivoima on tärkeässä roolissa mikäli joukkue haluaa tänään voitosta taistella. Alivoimaa  sitä vastoin vaatii vielä hiomista, sillä se on tällä hetkellä sarjan häntäpäätä.

Pelaajista esiin pitäää nostaa puolustajat Axell Rindell ja Jakub Galvas, jotka molemmat ovat aloittaneet kautensa todella  hyvin pisteiden valossa, mutta +/- tilasto on molemmilla rumasti pakkasella. Suurin huolenaihe on joukkueen hyökkääjät, jotka eivät ole saaneet juuri mitään aikaan. Ykköskentässä pelaava ruotsalaislaituri Joachim Rohdin , joka ei ole saanut vielä aikaa pisteen pistettä. Silti isoin pettymys on ollut joukkueen kapteeni Jesper Piitulainen. Mies pelasi hyvän viime kauden,  mutta tämän kauden alku on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Piitulainen on neljän pelin jälkeen tehojen puolesta kiikareilla, jonka lisäksi +/- saldo on joukkueen rumin miinus seitsemän. Piitulaisen ja samassa ketjussa pelaavan kokeneen Anssi Löfmanin panosta tarvitaan tänään, mutta myös jatkossa, jotta Jukureiden suunta voisi muuttua paremmaksi.

https://twitter.com/MikkelinJukurit/status/1316680402405330944

 

Ässät

Porilaiset ovat aloittaneet kautensa varsin mukavasti ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Ässät ei ole hävinnyt viidestä pelistään kuin yhden varsinaisella peliajalla ja tämä tuli vieraissa SaiPaa vastaan. Kotona Ässät on ollut totutun vahva ja se on voittanut kaikki kolme kotipeliään. Joukkueella saattaa tänään hivenen jaloissa painaa, sillä Ässät pelasi tiistaina HIFK vastaan. Vaikka joukkue hävisi kamppailun jatkoajalla esitti Ässät kuitenkin hienon kirin nousemalla kahden maalin takaa tasoihin.

Embed from Getty Images

Erikoistilannepelaaminen on ollut Ässillä alkukaudesta heikkoa, sillä sekä yli että alivoima on tilastoissa sarjan häntäpäätä. Onneksi se ei ole haitannut juurikaan joukkueen pelaamista, sillä Ässät on tehnyt neljätoista maalia ja päästänyt saman verran. Puolustuksen ehdoton hahmo on jo viime kaudella kovaa tulosta tehnyt ruotsalaispakki Jakob Stenqvist, joka on viidessä pelissä tehnyt tehot 2+2. Hyökkääjistä esiin pitää nostaa Peter Tiivola, joka on varsinkin viime otteluissa ollut hyvällä pelipäällä. Kolmeen viime peliin Tiivola on tehnyt tehot 2+3, joten mies on varmaan kovassa iskussa myös tänään..Tiivolan kanssa samassa ketjussa pelaava kanadalaislaituri  Nick Merkley, jonka alku SM-liigassa on ollut takkuinen siihen nähden miten mies  pelasi AHL:ssä. Viime pelissä nähtiin jo parempia merkkejä miehen otteista, sillä hän teki HIFK vastaan tehot 1+1. Saa nähdä miten kaksikon yhteispeli toimi tänään. Mikäli se toimii yhtä hyvin kuin HIFK vastaan tulee Jukureiden puolustus olemaan suurissa vaikeuksissa.

.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.