SM-liiga – HIFK lähtee Raumalle haastamaan kivenkovaa Lukkoa – Lue ennakkoasetelmat illan kamppailuun

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Vaasassa kotijoukkue Sport saa vastaansa viime aikoina hyvin pelanneen Tapparan, joka lähtee illan kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa. Tappara pelasi varsinkin viime viikonloppuna todella vahvasti kaataen perjantaina kotona Lukon ja lauantaina vieraissa Kärpät. Sport lähtee myös illan kamppailuun kahden voiton saattelemana, kun se kaatoi viime viikolla kotona sekä JYPin, että Pelicansin, joten mielenkiintoinen ottelu on varmasti luvassa.

Geen ennakossa käydään läpi illan toinen kamppailu, joka on niin sanottu kärkiottelu, kun sarjanelonen HIFK lähtee Raumalle haastamaan sarjassa toisena olevaa Lukkoa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin Lukko haki HIFK:sta 3-2 vierasvoiton.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Lukko

Lukko on pelannut todella loistavan alkukauden ja joukkue on sarjassa toisena heti Ilveksen jälkeen. Vaikka Lukko onkin pelannut illasta toiseen hyvää kiekkoa niin viime viikko oli joukkueelle hankala. Lukko pelasi kolme ottelua, joista saldona oli vain yksi voitto. Joukkue kärsi peräkkäiset tappiot KalPalle ja Tapparalle, mutta joukkue palasi takaisin voittokantaan kaatamalla kotona Jukurit maalein 6-3.

Lukko on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, mutta viime viikon otteluissa juuri puolustuspeli alkoi rakoilla. Joukkue päästi kolmessa pelissä peräti kaksitoista maalia eli neljän maalin keskiarvolla, joten tuossa on iso parannus kohde tälle viikolle. Heikon viime viikon takia onkin hyvä, että joukkue saa vastaansa kovassa lennossa olevan HIFK:n,  joten samalla näkee onko joukkueen puolustuspeli parantunut vai jatkuuko niin sanottu “havajikiekko” edelleen eli verkot heiluvat molemmissa päissä kenttää,

Hyökkäyspelaamisessa ei Lukolla ole hätää, sillä maaleja on syntynyt todella hyvin ottelusta toiseen. Joukkueen materiaali on niin kovaa luokkaa, että käytännössä jokainen kenttä pystyy tekemään tulosta.. Pelaajista esiin pitää nostaa nuori Linus Nyman, joka teki pitkän hiljaiselon jälkeen edellisessä Jukurit ottelussa peräti tehot 1+2. Tänään onkin mielenkiintoista seurata jatkuuko nuorukaisen hyvä vire edelleen vai jäikö tehot vain yhteen otteluun.

Embed from Getty Images

 

HIFK

HIFK on parantanut nihkeän alun jälkeen hurjasti peliään ja joukkue on kymmenestä viime pelistä ottanut peräti 22 pistettä ja noista otteluista se on jäänyt vain kertaalleen pisteittä, joten joukkueen suunta on vahvasti ylöspäin. HIFK:n hyökkäyspeli on ollut viime otteluissa hurjassa iskussa Viidestä viime pelistä joukkue on voittanut neljä ja hävinnyt vain kertaalleen jatkoajalla Tapparalle. Noissa viidessä ottelussa joukkue teki hurjat 29 maalia, joten hyökkäyspelin pitäisi olla kunnossa. Joukkueen itseluottamusta nousi varmasti hurjasti Kärpistä otetusta murskaavasta vierasvoitosta maalein 7-1 ja heti seuraavassa pelissä joukkue suorastaan teurasti kotona Jukurit maalein 11-1. Joukkueen hyökkäys koki myös menetyksen, kun lainapestillä ollut ruotsalaishyökkääjä Emil Bemström lähtee valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen kotimaahansa.Ruotsiin. Nuorukainen kerkesi olla joukkueen avainpelaajia ja 16 otteluun hän teki tehot 8+9.

Embed from Getty Images

HIFK:n puolustuspelaaminen on myös parantunut kauden mittaan eikä joukkueelle ole viime aikoina kovinkaan monessa pelissä tehty kahta maalia enempää. Mikäli HIFK pystyy puolustamaan yhtä tiiviisti myös tänään on, sillä mahdollisuus taistella voitosta kivenkovaa Lukkoa vastaan. HIFK puolustuksesta pitää nostaa yksi nimi esiin nimittäin Joonas Lyytinen. 25-vuotias Lyytinen pelaa nyt kolmatta kauttaan HIFK;ssa. Mies on tunnettu hyvänä yleispuolustajana, joka tekee myös kohtalaisesti pisteitä. Tämän kauden alku on ollut Lyytiselle todella hyvä ja mies johtaa tällä hetkellä koko liigan puolustajien maalipörssiä seitsemällä osumalla. Varsinkin marraskuu oli Lyytiselle todella hyvä, sillä mies teki viidessä pelissä peräti viisi maalia. Koko kauden tehot Lyytisellä on 7+3, joten tällä tahdilla mies on tekemässä oman piste-ennätyksensä. Tänään pitääkin seurata onko Lyytisen laukaus yhtä kovassa vireessä mitä se on viime aikoina ollut.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.