Sebastian Ahon huima pisteputki jatkuu, jääkoneen kuljettaja Carolinan maalivahdiksi!

Toronto Maple Leafs hävisi Carolina Hurricanesille 3-6. Hurricanesin Sebastian Aho venytti pisteputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. Hän kirjautti yhden syöttöpisteen maaliin, jonka viimeisteli Teuvo Teräväinen. Toronton Kasperi Kapanen saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Carolina joutui vaihtamaan maalivahtia kaksi kertaa. Ensin aloittava maalivahti loukkaantui muutaman peliminuutin jälkeen yhteentörmäyksessä. Tämän jälkeen tilalle tullut Petr Mrazek sai ylävartalovamman toisessa erässä. Tämän jälkeen Canesilta loppui maalivahdit ja tolppien väliin työnnettiin Dave Ayres, 42, joka toimii jäänhoitokoneen kuljettajana Maple Leafsin farmiseuran Marliesin jäähallissa. Ayres on ollut tuttu näky Maple Leafsin harjoituksissa, kun joukkue on tarvinnut varavahtia. Ayres torjui Carolinan maalilla kahdeksan kertaa ja päästi kaksi maalia.

– Oli mahtava ja tietenkin unohtumaton kokemus. Olen ollut tällä jäällä lukuisia kertoja ilman faneja. Kun mukaan otetaan fanit, tilanne on toki toisenlainen, mutta kun kyse on kerran elämässä -kokemuksesta, toki otan sen vastaan, Ayres sanoi Sportsnetin mukaan.

Ayres kertoi, että toinen erä oli hänen osaltaan tutinaa. Hän kertoi erätauolla joukkuetovereilleen, että kun kaukaloon palataan kolmannessa erässä, hän aikoo olla rauhallinen ja valmis voittamaan.

– Nämä tyypit olivat mahtavia. Minua rauhoitti erityisesti, kun yksi jätkistä (Erik Haula) sanoi minulle, että pidä hauskaa. Emme välitä, vaikka päästäisit kymmenen maalia.

Ayres valittiin pelin jälkeen ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Nashville Predators voitti Columbus Blue Jacketsin 4-3 voittolaukauskisan jälkeen. Nashvillen Mikael Granlund teki ottelun 2-0 -maalin. Maali oli Granlundille kauden 15:s. Voiton takuumiehenä hääri Nashville-veskari Juuse Saros, joka torjui 40 kertaa.

Philadelphia Flyers voitti Winnipeg Jetsin 4-2. Jetsin Patrik Laine teki Jetsin kavennusmaalin ottelun kolmannessa erässä.

Pittsburgh Penguins hävisi Buffalo Sabresille 2-5. Buffalon Rasmus Ristolainen antoi Jack Eichelin molempiin maaleihin syöttöpisteen. Nyt suomalaisella on kaudelta kasassa tehot 5+26.

Arizona Coyotes antoi Tampa Bay Lightningille selkäsaunan numeroin 7-3. Voiton takuumiehenä hääri Arizonan maalivahti Antti Raanta, joka torjui 27 kertaa.

Vancouver Canucks sen sijaan rummutti Bostonin maalilta Tuukka Raskin vaihtoon voittaessaan ottelun 9-3. Rask vaihdettiin Jaroslav Halakiin tilanteessa 6-3.

Vegas Golden Knights voitti Florida Panthersin lukemin 5-3. Floridan kapteeni Aleksander Barkov keräsi ottelussa yhden syöttöpisteen. Lisäksi farmista Floridaan nostettu Aleksi Saarela teki ottelussa NHL-uransa toisen maalin.

Los Angeles Kings hävisi Colorado Avalanchelle voittolaukauskisan jälkeen 1-2. Ottelun sankariksi nousi Coloradon Joonas Donskoi, joka onnistui ainoana voittolaukauksessa ja varmisti näin ollen joukkueelleen voiton.

New Jersey Devils voitti Washington Capitalsin 3-2. Capitalsin Alexander Ovechkin tavoitti viimein 700. maalin rajan NHL:ssä tehdessään ottelun 2-2 -tasoituksen. New Jerseyn Sami Vatanen ei pelannut alavartalovamman johdosta.