SB-Pro, SSRA, PSS ja Classic aloittivat naisten puolivälierät voitoilla

Gamblers salibandy naiset sb

SSRA otti ensimmäisen kiinnityksen F-liigan välieräpaikkaan kaatamalla sarjan avauksessa kotonaan EräViikingit 7-5. Oululaiset ratkoivat pelin edukseen viimeisellä kympillä.

Pudotuspeleihin niukimman kautta pusertautunut EräViikingit johti toisessa erässä jo 0-3, ja vielä päätöserän neljännellä minuutilla Inka Lippojoki siirsi kotijoukkueen erheen jälkeen tilanteeksi 3-5. Ilona Nevala sekä Elli Kylmäluoma nostivat kuitenkin Rankat Ankat rinnalle, ja viimeinen kymppi toi ratkaisun. Viisi minuuttia ennen loppua Kylmäluoma laukoi ylivoimalla voittomaaliksi jääneen kuudennen osuman, ja puolitoista minuuttia myöhemmin naulasi Hanna Niemelä vielä loppunumerot.

FBC Loiston runkosarjan Classic-painajainen jatkui myös illan puolivälierässä, kun Classic otti ensimmäisen täplän voittamalla Turussa 5-4. Loisto toipui Classicin pelin avausminuutilla iskemistä kahdesta maalista toisessa erässä 3–2-johtoon, mutta päätöserän puolivälissä Sofia Lappalainen nosti tamperelaiset taas jo edelle. Neljä ja puoli minuuttia ennen summeria Laura Pakarinen tasoitti Iida Mettälän komeasta diagonaalisyötöstä, mutta Classic tuli vielä kerran. Hanna Pukero toi näyttävästi pallon keskeltä sisään ja levitti vasemmalle Viola Pennaselle, jonka voittomaali merkittiin aikaan 56.50.

Hallitseva mestari SB-Pro aloitti puolivälierät niukalla 3–2-kotivoitolla TPS:stä. Pro vei avauserän Jaana Lirkin ja Elina Kujalan osumilla 2-1, ja päätöserän alkuun Kujala laukoi vielä voittomaaliksi jääneen kolmannen. Viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Jasmin Saario nosti turkulaiset maalin päähän, mutta tasoitus ei onnistunut edes kuudella viittä vastaan.

PSS:n avausvoitto Kooveesta tuli selvin numeroin 8-3, vaikka tamperelaiset vielä avauserän tilanteessa 1-1 sinnittelivätkin. Toisessa Annina Levälampi ja kahdesti maalannut Ella Holmberg muuttivat lukemiksi 4-2, ja päätösjaksolla keltaiset menivät menojaan. Ella Holmberg oli hattutempullaan ottelun tehokkain.

Toiset kohtaamiset ovat vuorossa huomenna sunnuntaina Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Välieräpaikka aukeaa kolmella voitolla.

F-liigan miesten putoamiskarsinnassa tasoitti Steelers voitoiksi 2-2 kaatamalla Nurmon Jymyn sen kotikaukalossa 5-2. Viides ja ratkaiseva peli pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa. Voittaja jatkaa ensi kaudellakin F-liigassa, ja häviäjä karsii paikastaan Divarin finaalien häviäjää vastaan.

Tänään Steelers repi eroa toisessa erässä, kun Niko Einiö iski ylivoimalla lukemiksi 1-2 ja Pieti Alatalo vielä 1-3. Kolmannessa erässä Einiö sijoitti ylivoimalla kuvion alimman miehen paikalta tarkasti alakulmaan 1-4 ja hattutemppunsa täyteen. Steelersille vihellettiin viimeisillä minuuteilla vielä kaksi jäähyä. Ensimmäisestä kiskaisi Didrik Lillas Jymylle kavennuksen ja pientä toivoa, mutta toinen tuotti vain Steelersin Roope Yrjäsen viimeisen sekunnin osuman tyhjiin.