SB-Pro ja PSS murskanumeroin voiton päähän loppuotteluista

Salibandy naiset sb

SB-Pro ja PSS nousivat välieräsarjoissaan 2–1-johtoon ja voiton päähän F-liigan naisten loppuotteluista, kun SB-Pro kaatoi kotonaan Classicin 8-1 ja PSS vieraissa SSRA:n 6-1.

Nurmijärvellä juonivat Elina Kujala ja Karoliina Kujala Pron johtoon, ja toisen osuman löi maalin edestä Mea Kiuru Marjut Kinnusen pelattua pallon irti puolustajan lavasta. Toisen erän alkuun ohjasi Karoliina Kujala takatolpalta 3-0, ja seuraavat maalit nähtiinkin erikoistilanteista. Classicin Natalia Pitkäkankaan istuessa viiden minuutin jäähyä vastustajan tuuppaamisesta päin maalikehikkoa pommitti Anu Raatevaara 4-0 ja Ina Leminen 5-0. Sanni Niemisen upea yläkulmaosuma ylivoimalla avasi Classicin maalitilin, mutta kolmannessa erässä Aino Tuokkola kipitti vasenta laitaa upottamaan numeroiksi 6-1 Classicin maalille vaihdetun Emma Mannilan alta. Jo toisen kerran osunut Mea Kiuru sekä tyhjiin iskenyt Jaana Lirkki ehtivät vielä komistella lukemia ennen summeria. Elina Kujala oli kolmella syöttöpistellään ottelun tehotar.

Oulun ensimmäisen erän maalit laukoi PSS:n Henna Uljua, ja toisessa ero vain kasvoi. Aada Heikkinen ohjasi Kia Lehmusvuoren pitkästä syötöstä jo 0-3, ja puolustajan harhasyötön napannut Ella Holmberg tarjoili poikkisyötöllään Ella Sundströmille paikan iskeä eron jo neljään. Julia Turunen laukoi päätösjaksolla viidellä kolmea vastaan tilanteeksi jo 0-5 ennen kuin Sanna Risteli onnistui avaamaan kotijoukkueen maalitilin kuudella viittä vastaan. Henna Uljua ehti vielä sinetöidä ylivoimalla hattutemppunsa ja loppunumerot 17 sekuntia ennen loppusummeria.