Santeri Kiiveri laski paralympiavoittoon!

Santeri kiiveri paralympialaiset

Santeri Kiiveri jatkoi loistavia otteitaan Pekingin paralympialaisissa ja nappasi torstaina Suomen paralympiahistorian ensimmäisen alppihiihdon kultamitalin.

Kiiveri, 21, oli pystyluokan kilpailussa avauskierroksen jälkeen toisella sijalla 0,38 sekunnin päässä yhdysvaltalaisesta Thomas Walshista, mutta toisella kierroksella osat vaihtuivat. Kiiveri laski kierroksen kolmanneksi nopeimman ajan ja jätti maalissa Walshin hopealle 0,04 sekunnin päähän.
Ranskan Arthur Bauchet otti pronssia 0,49 sekunnin erolla Kiiveriin.

– Oli hyvä päivä. Entinen päävalmentaja laittoi pari päivää sitten viestiä, että mitali pitää kirkastaa. En tiedä, oliko se mahdollista, mutta sieltä se tuli, lappeenrantalaislähtöinen Kiiveri iloitsi Ylen tv-haastattelussa.

– Ehkä itse en vielä tajua, mitä on tullut tehtyä. Ehkä sitten viimeistään ymmärtää, kun pääsee kotiin.
Kiiveri on tehnyt Pekingissä suomalaista paralympiahistoriaa jo kahdesti, sillä maanantaina saavutettu hopea oli Suomen ensimmäinen alppihiihdon paralympiamitali.

Kiiveri kilpailee vielä viikonloppuna paralympialaisten pujottelussa.