Sami Välimäki on suomalaisen golf-historian suurin kultakimpale

Suomen suuri golf-toivo Sami Välimäki otti hienon voiton Eurooppa Tourilla sunnuntaina ja kilpailu oli vasta nuorukaisen kuudes Euroopan pääkiertueella, joten puhutaan todella kovasta suorituksesta. Sunnuntainen voitto tulee olemaan vasta alkua nuorukaisen huikealle uralle, sillä Välimäen taidot ja varsinkin henkinen vahvuus ovat sitä luokkaa, että voittoja sekä hyviä tuloksia top 10 on lupa odottaa jatkossa myös lisää.

Embed from Getty Images

Välimäki näytti vahvaa pelaamistaan jo syksyllä ottamalla Eurooppa Tourin karsinnoista paikan tämän kauden kjiertueelle. Tämän kauden alku on ollut nuorukaiselta vahvaa tekemistä ja hyviä tuloksia on tullut useassa kilpailussa ja cut -rajan hän on selvittänyt useasti, joka on ensimmäistä kautta pääkiertueelta pelaavalta tulokkaalta jo sinänsä kova suoritus.

Välimäen paras ominaisuus on jo alussa mainittu henkinen vahvuus tiukoissa paikoissa. 21-vuotiaan nuorukaisen vahvasta pääkopasta saatiin oiva esimerkki voittoisan kilpailun päätösreiällä, jossa suomalaisen piti upottaa pitkä putti, jotta hän pääsee uusintaan kilpailun voitosta. No kaikki jo tietävät mitä Välimäki teki eli upotti pitkän putin kylmänviileästi sisään ja pääsi taistelemaan kilpailun voitosta. Uusinnassa suomalaisen hermo piti ja näin ensimmäinen iso voitto oli valmis.

Mikäli nuorukaisen ura kehitys jatkuu samanlaisena on hyvin todennäköistä, että hän tulee tekemään kovemman uran kuin jo pelinsä lopettanut Mikko Ilonen. Nuorukaisen hurjasta potentiaalista kertoo paljon myös se, että hän pystyi ottamaan avausvoiton Euroopan Tourilla jo tulokaskaudellaan ja vielä heti kauden alussa. Esimerkiksi Mikko Ilosella meni avausvoittoon Eurooppa Tourilla kuusi vuotta ja Mikko Korhonen puolestaan otti ensimmäisen voittonsa seitsemännellä kaudellaan.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/1234323796074651648

Välimäen savutusta, kun verrataan muihin koviin ammattilaisiin, niin samaan ovat yltäneet Espanjan Sergio Garcia ja John Ram, jotka myös ottivat ensimmäisen ammattilaisvoittonsa kuudennessa kisassa. Sitä vastoin golfin supertähti Rory McIlroy jää vertailussa kaus suomalaispelaajan taakse, sillä hänellä kesti ensimmäisen voiton saamiseen yli 1,5 vuotta, joten kovasta saavutuksesta on todellakin kyse, joka kuvaa hyvin sitä mikä kultakimpale suomalaisella golfilla on tällä hetkellä käsissään.

Lisäksi voitto toi 21-vuotiaalle Välimäelle rahan lisäksi myös rauhaa pelaamiseen, sillä voitto tiesi sitä, että hän saa pelioikeuden Euroopan Tourille myös kahdeksi seuraavaksi kaudeksi,

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.