Salibandyliiga: Intiaaneille Viikinkien päänahat, Classic punnersi voittoon Lappeenrannassa

Westend Indians nappasi maukkaan päänahan kun se kaatoi tänään kotonaan kestomenestyjä Viikingit maalein 9-6. Perjantain toisessa ottelussa Classic löi niukkaakin niukemmin vieraissa NST:n 6-5 ja kiitää puhtaalla pelillä sarjakärjessä.

Kuva: Salibandyliiga

Viime kierroksella rumasti Oilersille hävinnyt Viikingit koki taas kovia espoolaisten kourissa. Peliä vielä avauserässä johtaneet vieraat nousivat kolmannen aluksi tasoihin, mutta sitten Indians karkasi. Valtteri Kainulainen, Ville Kangasmäki ja kahdesti iskenyt Eino Pesu muuttivat runsaassa neljässä minuutissa lukemat 5-5 kotijoukkueen 9-5-johdoksi. Indiansin tehomies joukkueen syksyn kolmannessa voitossa oli kuitenkin neljä maalia latonut Mikael Sievänen.

Lappeenrannassa NST johti kahden erän jälkeen 4-2 ja vielä viimeisellä kympillä 5-4, mutta ei jaksanut sarjakärjen vauhdissa summeriin saakka. Niko Juhola tasoitti ylivoimalla, ja vain minuuttia ennen loppua Eemeli Salin sivalsi ratkaisun Mikko Leikkasen syötöstä.

Puhtaan pelin Classic siirtyi voitollaan sarjakärkeen ohi yhden pisteen hukanneen Happeen. Huomenna 20-vuotisjuhlaottelussaan SalBaa isännöivä M-Team on ainoana vailla pisteitä.

Salibandyliigan lauantain ottelut ovat OLS – Nokian KrP ja poikkeuksellisesti Pasilan sijasta Ruskeasuon hallissa pelattava Helsingin ottelu M-Team – SalBa.