Salibandyliiga: Hirmuvireinen Peter Kotilainen TPS:n turma

Jyväskylän Happeen hyökkääjä Peter Kotilainen oli illan nimi Salibandyliigan keskiviikon kierroksella. Pistepörssin kärkipaikasta Classicin Eemeli Salinin kanssa kisaava Kotilainen kiilasi jälleen kärkeen kun hän laukoi viisi maalia ja syötti kaksi Happeen kukistaessa Turussa TPS:n 10-3.

TPS toipui vielä Happeen vahvasta alusta kaventaen lukemiksi 1-3 ja 2-4, mutta kolmannessa erässä keskisuomalaiset karkasivat latoen kuusi maalia lisää.

Kauden kolmelle voitottomalla ottelulla aloittanut Oilers nappasi tänään kolmannen perättäisen murskavoittonsa kun Koovee kaatui Tapiolassa 8-2. Yleensä paremmin puolustavana hyökkääjänä tunnettu Lauri Huusko laukoi espoolaisten osumista kolme, Sylvester Raikamo merkkautti 1+2. Oilersin maalilla Joonas Kaltiainen pysäytti 13 laukausta ja vankisti asemiaan torjuntatilaston kärjessä.

Keskiviikon kolmannessa ottelussa Tapanilan Erä kukisti kotonaan Nokian KrP:n 9-4. Nokialaiset nousivat toisessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin, mutta kolmannessa yksi iso rangaistus muutti kaiken. Tuomas Savukoskelle tuomittu ulosajo jätti nokialaiset viideksi minuutiksi alivoimalle, jonka aikana Lauri Kapanen järjesteli Erälle kolme osumaa ja muutti tilanteeksi jo 7-4. Erän Tommi Aro kirjautti pörssilukemat 2+2, Lauri Kapasen ja Mikko Jolman saldo oli tänään 1+3.

Happee komeilee sarjakärjessä pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen Classiciin.

Salibandyliiga jatkuu perjantaina otteluilla NST – Classic ja Westend Indians – Viikingit.