SALIBANDY: Suomi kaukalon herra EFT:ssa

Tshekki oli Suomelle pelkkä päivällinen salibandyn Euro Flooball-turnauksessa Ruotsissa. Suomi murskasi punaiset peräti 10-3.

Ensimmäisessä erässä peli oli tarkkailua puolin ja toisin. Maalihanat aukesi viidennellä minuutilla Sami Johanssonin tehdessä byyrin lähes tyhjiin Jami Mannisen komeasta esityöstä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemin 0-1.

Toiseen erään tuli täysin uudenlainen Suomi ja maaleja alkoi tulla liukuhihnalta. Kaikki maalit olivat hienon yhteispelin ansiota, joten todettakoon, että Suomella on Ruotsissa tulikuuma ryhmä. Suomi teki toisessa erässä peräti viisi maalia, joista Miko Kailiala kaksi. Toiselle erätauolle siirryttiin komeissa lukemissa 0-6.

Kolmannessa erässä Suomi himmasi jo hiukan otettaan ja Marek Benes katkaisi Jarno Ihmeen nollapelin kun kolmatta erää oli pelattu hiukan yli kaksi minuuttia. Muuten erä meni lähinnä pelaillessa ja loppunumerot 3-10 kertovat sen, kuka oli kaukalon herra.

Kuriositeettina mainittakoon ruotsalaisen katsomokulttuuriin näköjään vahvasti kuuluvat tuomaripillit. Koko pelin ajan pillit soivat joka ainoassa pelitilanteessa ja välillä oli selvästi nähtävissä, että kyseinen toiminta häiritsi pelaajiakin.