SaiPan seuraikoni Ville Koho lopettaa pitkän pelaajauransa tähän kauteen

Suuri SaiPa-ikoni Ville Koho on ilmoittanut lopettavansa pitkän pelaajauransa tämän kauden jälkeen. Seuran sisällä sekä erityisesti fanien ja kannattajien keskuudessa suuren arvoon noussut Koho aloitti pelaajauransa keltamustissa vuosituhannen alussa ja mies on pelannut SM-liigaa yhtäjaksoisesti jo 19 kautta. Kohon urasta tekee vieläkin arvostettavamman se, ettei mies ole pitkän uransa aikana pelannut missään muualla kuin SaiPassa vaikka kysyntää on varmasti matkan varrella ollut.

Embed from Getty Images

Koho on johtaajuudellaan ja esimerkillään ollut todella innostava tekijä koko Etelä-Karjalan alueella ja tuskin kellään on pahaa sanottavaa miehestä. Johtajuudesta kertoo paljon myös se, että Koho oli ennen tätä kautta yhtäjaksoisesti peräti 12 kautta kapteenina ja sitä ennen kaksi kautta varakapteenina. Koho on myös SM-liigan nykyisistä aktiivipelaajista yksi eniten pelejä pelannut pelaaja, sillä miehellä on takana jo 842 runkosarjaottelua. Pitkän uransa aikana Koho on tehnyt SM-liigassa 102 maalia ja kerännyt yhteensä 257 tehopistettä. Lisäksi hän on pelannut SaiPan riveissä 48 pudotuspeliottelua. Nyt, kun SaiPa legendan ura tulee päättymään on sanomattakin selvää, että numero kahdeksan tulee aikanaan nousemaan Kisapuiston hallin kattoon.

SaiPa tulee kunnioittamaan pitkäaikaisen seuraikonin uraa järjestämällä runkosarjan päätöskierroksella 14.3 juhlaottelun, jossa Koho pukee viimeistä kertaa keltamustan paidan päälleen. Tuosta illasta ei tule tunnetta ja haikeutta puuttumaan, mutta jokainen, joka on SaiPaa seurannut  tulee muistamaan Ville Kohon suurella lämmöllä.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.