SaiPan Miisa Turunen hirmutahdissa – nyt särkyi F-liigan yhden ottelun syöttöennätys

Salibandy2

Kautensa eilen viidellä tehopisteellä aloittanut Miisa Turunen nousi tänään jo ennätystilastoihin, kun hän merkkautti tehot 1+9 SaiPan murskatessa vieraissa Welhot 14-2. Yhdeksän syöttöpistettä on uusi yhden ottelun ennätys.

Edellinen ennätys oli SB-Pron Mira Wickmanin seitsemän maalisyöttöä NST:tä vastaan tammikuussa 2014.

Vuonna 2005 syntyneen Miisa Turusen ohella komistelivat pistetilejään illan murskavoitossa etenkin Elsa Holopainen (5+1), Veera Lokka (4+0) ja Hanna Kiljunen (2+1).

Kesällä pelaajiaan menettäneen Welhojen avausviikonloppu oli synkkä, kun eilen joukkue taipui O2-Jyväskylälle 11-1.

Eilen avauksessaan SaiPalle taipunut SSRA avasi tänään voittotilinsä kaatamalla vieraissa O2-Jyväskylän 6-0. Kotijoukkue oli vielä kolmannen erän kuudennella minuutilla tappiolla vain 0-1, mutta sitten Iida Heikkilä, Nanni Niemelä, Johanna Pirttimaa, Viivi Kettunen ja Liinu Koivisto iskivät viisi kertaa alle viidessä minuutissa.

Koovee avasi oman pistetilinsä ja aiheutti SB-Prolle jo toisen tappion kaatamalla nurmijärveläiset Tampereella 4-2. Maalinteko alkoi toisessa erässä, jossa Veronika Kopecka käytti vieraita johdossa, ja Kooveen tasoituksen ja johtomaalin jälkeen Jenni Santaluoto nosti vieraat vielä rinnalle. Kolmannessa erässä osui kuitenkin enää Koovee, kun Senni Hietanen ensin laukoi voittomaalin ja puolitoista minuuttia myöhemmin vielä pohjusti Tanja Parviaisen osuman.

FBC Loiston tämän kauden pistetili aukesi Porvoossa, jossa PSS kaatui 5-3. Kotijoukkueen Matilda Holmströmin ja Ella Sundströmin osumat kuroivat toisessa erässä kiinni vieraiden kahden maalin etumatkan, mutta päätösjaksolla Loisto tuli taas vahvasti. Ensin osui ylivoimalla Milla Granlund, sitten Olivia Oikarinen ja vielä Laura Pakarinen. Ella Sundströmin lopun kavennus ilman maalivahtia jäi PSS:n ainoaksi.

Sarja jatkuu maanantaina Turussa ottelulla TPS – ÅIF.