Ruotsin kiekkojärkäleiden harjoituskausi täydessä vauhdissa

Kiekonheittäjä Daniel Ståhl harjoittelee tällä hetkellä Vaxjössä, koska leiri- ja kilpailumatka Kaliforniaan peruuntui vallitsevien olosuhteiden takia.

Ruotsin maajoukkueheittäjät ovat kokoontuneet Etelä-Ruotsiin, jossa harjoitusolosuhteet ovat loistavat. Lämpötila nousee päivisin jo reilusti yli kymmenen asteen paremmalle puolelle ja urheilijat pääsevät edelleen kuntosalille.

Ståhl on ollut tuttu näky myös Turun yleisurheilukenttien kiekkoringissä. Suomi ja erityisesti Turun seutu ovat 27-vuotiaalle jättiläiselle tuttuja, sillä Ståhlin äiti on suomalainen. Äitinsä ja isoäitinsä ansiosta Ståhl on oppinut suomenkielen kohtalaisen sujuvasti.

Embed from Getty Images

Valmentaja Vesteinn Hafsteinsson on järjestänyt pienimuotoisia kilpailuja Växjössä harjoittelevalle porukalle. Islantilaismestarin opissa harjoittelevat Ståhlin lisäksi muiden muassa kuulantyönnön Ruotsin ennätysnainen Fanny Roos sekä kiekonheiton MM-finalisti Simon Pettersson.

Ståhl ei ole vielä kauttaan avannut, mutta aikoo korvata peruttuja kansainvälisiä kilpailuja harjoituskilpailuilla Ruotsissa. Hän heitti ennätyksensä 71,86 viime kesänä Ruotsissa.

Växjöstä on jo kantautunut uutisia pitkistä kiekkokaarista. Viime syksyn MM-finaalissa yhdeksänneksi sijoittunut Simon Pettersson säväytti hiljattain heittämällä pikkukisassa kiekkoennätyksensä 66,93.

Embed from Getty Images

Ståhlin varjoon jäänyt Pettersson, 26, on kevätkuntonsa perusteella yksi mitalisuosikeista mahdollisiin yleisurheilun EM-kilpailuihin Pariisissa elokuussa. Onkin hyvin mahdollista, että parimetriset harjoituskaverukset nappaavat Ruotsille kaksi mitalia miesten kiekonheitosta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.