Roope Hintzin uskomattomalle vireelle ei näytä tulevan loppua – Kaapo Kakolle 100. NHL-ottelua täyteen

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Dallas Stars joutui taipumaan voittomaalikilpailussa Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saroksen edessä. Nashville otti pelissä kotivoiton 3–2-lukemin.

Dallasin Roope Hintz teki ottelun avausmaalin, kun peliä oli pelattu lähes viisi minuuttia. Noin kuuden minuutin päästä Nashville tasoitti.

Hintz sai myös syöttöpisteen Starsin 2–2-tasoitusmaalissa toisessa erässä.

Hintz oli mukana tavoittelemassa otteluvoittoa myös voittomaalikilpailussa, mutta ei saanut kiekkoa toistamiseen Saroksen ohi. Saros torjui 24 laukausta 26:sta.

Colorado Avalanche vei 4–1-voiton Anaheim Ducksista. Coloradon Mikko Rantanen sai pelissä syöttöpisteen joukkueensa toisesta maalista. Rantanen on tällä kaudella tehnyt 23 maalia ja on jaetulla toisella sijalla tämän kauden maalipörssissä.

Avalanche meni johtoon ensimmäisessä erässä. Joukkue onnistui maalinteossa toistamiseen toisessa erässä. Päätöserässä Anaheim kavensi 2–1-lukemiin, mutta Colorado ehti tehdä vielä kaksi maalia ennen summerinsoittoa.

Newyorkilaisjoukkueiden kohtaaminen ratkesi vasta jatko-ajalla, kun Islanders päihitti lopulta Rangersin 3–2-lukemin. Ottelun ratkaisi Islandersin Ryan Pulock kauden ensimmäisellä maalillaan.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Islandersin 2–0-johdossa. Toisessa erässä Rangers tuli tasoihin. Joukkueen ensimmäistä maalia oli syöttämässä Kaapo Kakko. Ottelu oli samalla Kaapo Kakolle NHL-uran 100:s.

Pittsburgh Penguins voitti New Jersey Devilsin 5–2. Penguins johti ottelua päälle viiden minuutin jälkeen 2–0, eikä New Jersey saanut pittsburghilaisia missään vaiheessa kiinni.

Devilsin Sami Vatanen sai pelissä syöttöpisteen Miles Woodin maaliin.

Buffalo Sabresin Arttu Ruotsalainen laukoi uransa ensimmäisen NHL-maalin ottelussa Philadelphiaa vastaan uransa toisessa NHL-ottelussa. Tarkka lyöntilaukaus painui verkkoon Dylan Cozensin syötöstä ja tasoitti tilanteeksi 2–2.

Ruotsalainen pelasi ensi kertaa Buffalon paidassa toissa päivänä Washingtonia vastaan. Silloin pistetili jäi vielä avaamatta.

NHL:n pahnanpohjimmainen Buffalo oli jälleen pinteessä Philadelphia-ottelun alussa ja joutui nopeasti kahden maalin takaa-ajoasemaan. Sam Reinhartin kavennus ja Ruotsalaisen tasoitus syntyivät toisen erän alussa vain 46 sekunnin aikana.

Buffalo oli voittanut kauden 40 ottelustaan vain yhdeksän, mutta nappasi Philadelphiasta lopulta hienon voiton nousemalla viimeisen viiden minuutin aikana tappioasemasta 5–3-voittoon. Voittomaalin laukoi ruotsalainen Rasmus Asplund.