Roope Hintzin huippuvireellä ei näkyvissä maaranpäätä – jälleen tehot 1+1

Änäri2 Jääkiekko NHL

Roope Hintz jatkoi hurjaa virettään, kun Dallas Stars voitti Detroitin voittomaalikilpailussa maalein 3–2.

Hintzin pisteputki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Hän laukoi ottelun ensimmäisen maalin avauserässä ylivoimalla. Hintz laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan Miro Heiskasen syötöstä.

Kaksikko oli vahvasti mukana myös Dallasin toisessa maalissa. Tällä kertaa Hintzin laukaus ei päätynyt verkkoon, ja Jason Robertson laukoi irtokiekosta pelin 2–1:een. Hintz kuittasi maalista syöttöpisteen itselleen.

Suomalaiskaksikosta kumpikin sai mahdollisuuden myös voittomaalikilpailussa mutta Kumpikaan ei onnistunut. Dallas nappasi kuitenkin voiton, kun Denis Gurianov teki voittomaalin.

Hintz on pelannut tällä kaudella yli piste per peli -tahdilla. Hänen saldonsa 32 ottelussa on 14+23=37 eli hän on pelannut reippaasti yli kymmenen ottelua muita vähemmän.

Embed from Getty Images

Jesse Puljujärvi iski maalin ja sai yhden syöttöpisteen, kun Edmonton Oilers voitti Montreal Canadiensin maalein 4–1.

Edmonton oli ottelussa pitkän aikaa maalin tappioasemassa. Joukkue kuitenkin syttyi viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Ethan Bear viimeisteli kauden avausmaalinsa Connor McDavidin ja Puljujärven syötöstä ajassa 50.49.

McDavid nousi ottelun hahmoksi kuten kapteenin kuuluukin vaikeissa paikoissa.

Hän viimeisteli ensin joukkueensa 2–1-johtoon ajassa 55.11, ja vapautti muutamaa minuuttia myöhemmin Puljujärven läpiajoon. Maali oli Puljujärvelle jo kauden 11:s.

Embed from Getty Images

Mikael Granlund saalisti kaksi ja Erik Haula yhden syöttöpisteen, kun Nashville Predators voitti Chicago Blackhawksin selvästi maalein 5–2.

Chicago-vahti Kevin Lankinen jäi vailla mahdollisuuksia jo avausmaalissa, kun sekä Haula että Matt Duchene saivat mailansa väliin Matt Benningin laukaukseen.

Chicago pääsi peliin mukaan Alex DeBrincatin maalilla. Nashville kuitenkin otti uudelleen kuskin paikan, kun Calle Järnkrok laukoi Granlundin syötöstä pelin 2–1:een.

Granlund sai vielä illan toisen tehopisteensä päätöserässä. Suomalaissentteri voitti Nashvillen hyökkäysalueen riiston jälkeen oman kaksinkamppailunsa ja pelasi varman maalipaikan Luke Kuninille.

Granlund on tehnyt 43 ottelussa tehot 11+9=20. Haula on kirjannut yhtä monessa ottelussa pisteet 5+10=15.

San Jose Sharksin ikoni, Patrick Marleau, 41, saavutti yön NHL-kierroksella huikean ennätyksen, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten NHL:n runkosarjaotteluita pelannut pelaaja. Ottelu oli Marleaulle 1768:s ja hän ohitti kakkoseksi jääneen Gordie Howen.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.