Rasmus Ristolainen isossa roolissa kaatamassa syöksykierteessä olevaa New Jersey Devilsiä

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Kasperi Kapasen avausmaali johdatti Pittsburgh Penguinsin 5–2-voittoon Montreal Canadiensista. Kapasen maali syntyi avauserässä, kun peliaikaa oli kulunut hieman yli 11 minuuttia. Maali oli suomalaisen kauden seitsemäs. Kapasen osuma jäi avauserän ainoaksi.

Montrealin toisen maalin teki Jesse Ylönen. Maali oli Ylösen ensimmäinen NHL-maali.

Philadelphia Flyersin ja New Jersey Devilsin kohtaamisessa suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen nappasi kaksi syöttöpistettä. Flyers voitti Devilsin maalein 6–1.

Ristolainen oli mukana tekemässä Philadelphian ensimmäisen erän kahta maalia. Flyers jatkoi maalintekoa kolmannessa erässä, jossa se teki kolme maalia. Devils pääsi erän alkupuolella kaventamaan pelin lukemiin 1–3, mutta se ei pysäyttänyt philadelphialaisia.

Flyersin Cam Atkinson teki pelissä hattutempun. New Jersey on nyt hävinnyt yhteensä yhdeksän peliä viimeisestä 11 ottelustaan. Syöttöpisteen nappasi myös Florida Panthersin Anton Lundell. Panthers kärsi kuitenkin rökäletappion Ottawa Senatorsille, joka vei pelistä 8–2-voiton.

Colorado Avalanche voitti New York Rangersin lukemin 4-2. Avalanchen Mikko Rantanen pääsi viimeistelemään ottelussa avausmaalin.

Rantanen nousi maalin edustalle odottamaan syöttöä ketjukaveriltaan Nathan MacKinnonilta, joka kiersi ensin maalin takaa ja heitti sitten rystyltä kiekon nätisti Rantaselle. Tämä odotti lapa jäässä ja niittasi vastustamattomasti kiekon häkkiin.

25-vuotias Rantanen on pelannut tällä kaudella 23 ottelua kovin tehopistein 13+15=28. Parhaillaan hän jatkaa myöskin viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana pistesaldo on karttunut tehoilla 3+6.