Ranskan De Forbachissa käytiin suomalaisväritteinen yleisurheilukilpailu

Kristiina Mäkelä yleisurheilu

Ranskassa nähtiin suomalaisittain hyvä edustus Triveneto Meeting Internazionale -yleisurheilukilpailuissa.

Kilpailuiden järjestelyt saivat lauantaina vahvaa kritiikkiä urheilijoiden osalta lentokenttäkuljetusten suhteen. Asiaa selitettäneen ranskalaisella kulttuurilla, mutta huippu-urheilijan istuttaminen kahdeksan tuntia syrjäisellä lentokentällä odottaen epätoivoisena kyytiä ei antane parasta kokemusta.

Kisoissa oli suomalaisittain vahva edustus.

Naisten 400 metrin juoksussa Suomen Mette Baas veti pisimmän korren ajalla 53,10. Toiseksi tuli Ugandan Leni Shina ja kolmanneksi Italian Samantha Zaga.

Embed from Getty Images

Naisten 800 metrin kilpailussa Viola Westling oli upeasti kolmas ajalla 2.07,77. Kahden ratakierroksen matkan taittoi nopeimmin Slovenian Veronika Sadek 2.04,88 ja toiseksi tuli hänen maanaisensa Petja Klojcnik niukasti ennen suomalaista 2.07,55.

Naisten 400 metrin aidoissa Nea Mattila sijoittui neljänneksi ajalla 1.01,43. Voiton vei Italian Eleonora Marchiando 57,90.

Suomen ylivoimaisesti kirkkain tähti, kaksissa olympialaisissa ollut Kristiina Mäkelä voitti naisten kolmiloikan tuloksella 14.14.

– Olen tosi tyytyväinen kauden aloitukseen, koska ei ollut mitään hajua mikä oli päivän kunto. Kevään treenejä haittasi sairastelut, joten yhtään hyvää hyppytreeniä ei ollut alla. Mutta hyvä sää ja fiilis siivitti peruslukemille niin voin olla tyytyväinen kilpailuun, Mäkelä sanoo Geemedian haastattelussa kisapaikalla.

– Mulla on tiistaina synttärit, niin siskoni pyysi multa lahjaksi yli 14 metrin hyppyä ja sehän onnistui, Mäkelä jatkoi huvittuneena ja selkeästi onnellisena.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.