Ranska oli pelottavan kova EM-avauksessaan – Saksa jäi nollille

Ranska Kylian Mbappe

Jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen ensimmäinen kierros saatiin päätökseen tiistai-iltana, kun Ranska kukisti Saksan F-lohkon kivikovassa ottelussa Münchenissä. Ranskan 1–0-voittoon päättyneen ottelun ainoa osuma merkittiin Saksan omaksi maaliksi. 32-vuotias Mats Hummel ohjasi 20. minuutilla pallon epäonnisesti omaan maaliin ja Saksa joutui takaa-ajajaksi.

Ranska teki ottelussa vielä kaksi niukkaa paitsiomaalia, jotka selvisivät sääntöjen vastaiseksi vasta videotarkastelujen jälkeen. Lähtönopeuttaaan ja taitoaan esitteli eritoten PSG:n huippuhyökkääjä Kylian Mbappe.

Ranska hoiti johtoasemassa pelaamisen komeasti, eikä maalivahti Hugo Lloris joutunut juurikaan hikoilemaan. Saksalla oli yksi erityisen vaarallinen maalintekopaikka, kun Serge Gnabry pääsi laukomaan nahkakuulan toisella puoliajalla juuri ja juuri maalin yli.

F-lohkon kärkijoukkue ensimmäisen kierroksen jälkeen on Unkarin 3–0 voittanut Portugali.