Rankkarivoitto kruunasi Welhojen kirin: Kolme maalia ilman maalivahtia

Salibandy2

F-liigan miesten sarjassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua, joissa SPV varmisteli pudotuspelipaikkaansa kaatamalla kotonaan Steelersin 11-5, Happee voitti vieraissa Tiikerit 4-3 ja Welhot kukisti kotonaan uskomattoman loppukirin jälkeen OLS:n 5-4.

OLS näytti karkaavan lopullisesti, kun Kosti Lehto ja Eetu Ijäs vielä ottelun viimeisellä kympillä laukoivat oululaiset jo 1–4-johtoon. Welhojen vedettyä maalivahtinsa Roni Tuonosen penkille alkoi kuitenkin tapahtua: Riku Tuononen kavensi ensin kaukaa ja kohta uudelleen maalivahti Vinski Kivilompolon torjunnan kautta. Vain 37 sekuntia ennen loppusummeria helähti vielä kolmannen kerran, kun Riku Tuononen syötti viistoon takakulmalle ja Teemu Harle täräytti pelin tasoihin. Kuopiolaisten onnistumisen kruunasi rangaistuslaukauskisa, jossa Aleksi Ahokas, Teemu Harle, Jesper Hakola ja Jere Koistinen onnistuivat kaikki kun taas oululaisista vain ensimmäisenä laukonut Juho Sorri. Illan kaksi pistettä nostivat suoran putoajan paikalla viimeisenä olevan Welhot jo tasapisteisiin Jymyn kanssa.

Seinäjoella SPV karkasi Konsta Haukkalan, Jari Hankkion ja Juuso Keskisen osumilla nopeasti 3–0-johtoon, mutta Steelers tuli vielä, kun Pyry Kauppinen kavensi ensin avauserässä ja sitten uudelleen toisen alussa. Vielä samassa erässä verkot alkoivat kuitenkin pölistä urakalla, ja toisella tauolla kotijoukkueen johto oli jo 9-4. Päätösjakso näki enää Jarno Mäkisen kavennuksen sekä Jari Hankkion ja Juuso Keskisen osumat kotijoukkueelle. Hankkio ja Keskinen nakuttelivat tänään kumpikin hattutempun, kolmeen pisteeseen ylsivät myös Joni-Arttu Sieppi (1+2) ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo (0+3) sekä vieraista Pyry Kauppinen (2+1).

Tiikerit harasi Happeeta vastaan sitkeästi vastaan vaikka Juuso Heikkinen ja Paul Kotilainen laukoivat toisessa erässä vieraille 1–3-johdon. Janne Salonen kavensi, ja kohta Emil Kallio tasoitti pelin Happeen Kaapo Siekkisen epäonnistuttua välissä rangaistuslaukauksessa. Kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Happee kuitenkin rankaisi, kun Jami Manninen jatkoi kakkospallosta voittomaalin ison ottelun torjuneen Jens Beijarin alta.