Rajoitusten tyhjentämät lehterit todistivat vierasvoittoja kärkiotteluissa

Salibandy3

F-liigassa pelattiin tänään kaksi aivan kärkipään ottelua, mutta koronarajoitusten vuoksi käytännössä ilman katsojia vaikka heitä Jyväskylään 20 sallittiinkin. Johtui sitten kotiyleisön tuen puutteesta tai ei, mutta molemmat päättyivät vierasvoittoihin, kun kärki Classic kasvatti etumatkaansa kaatamalla kakkonen Oilersin 3-2 ja kolmantena oleva Nokian KrP kukisti sijalla viisi olevan Happeen 5-4.

Kotonaan Classic oli taipunut Oilersille rangaistuslaukauksilla, mutta tänään Espoossa se iski lopulta voittoon riittäneet maalit heti toisen erän alussa. Ensin Eetu Sikkinen kiskaisi keskeltä 1–2-johtomaalin ja perään Jussi Piha nappasi liigauransa 400. tehopisteen petaamalla komealla poikkisyötöllä Albert Koskiselle 1–3-osuman. Oilersin ensimmäisenkin maalin tehnyt Justus Kainulainen kavensi erän lopussa rangaistuslaukauksesta, mutta siihen maalinteko tyrehtyi. Oilers selvitti päätöserässä kaksi kahden minuutin alivoimaa muttei kyennyt hyvistäkään paikoista tasoitukseen. Kolmannen erän hahmoja olivat maalivahdit Joonas Kaltiainen Oilersin ja Oskar Sillanpää Classicin tolppien välissä.

Oilersin ja Classicin ottelu oli siirretty syyskuulta, jolloin se jouduttiin keskeyttämään Krister Savosen loukkaannuttua.

Jyväskylässä KrP johti 0-2 ja 2-4, mutta sitkeä Happee kiri aina rinnalle. Lauri Viitalan kotijoukkueelle kolmannen erän alussa iskemä 4–4-kavennus ei lopulta riittänyt edes yhteen pisteeseen, kun nokialaiset tulivat erän puolivälissä vielä kerran. KrP:n kolmosviisikko onnistui hyökkäysalueen pallonriistossa, ja pallon saanut Simo Paulaharju ei lähtenyt yrittämään laukausta vaan tarjoili vielä pienen siirron Topias Simoselle, joka laukoi voittopallon ohi Happee-vahti Markus Laakson.