Scroll Top

Raitaselle pettymys estejuoksun alkuerässä

IMG_4018

Topi Raitanen jouti pettymään yleisurheilun MM-kisoissa Budapestissa 3000 metrin estejuoksun alkuerässään. Raitasen sijoitus oli 11:s ajalla 8.30,69, mikä pudotti hänet selvästi tiistaina juostavasta finaalista.

Kolmesta alkuerästä erien viidelle parhaalle oli suora pääsy finaaliin. Raitasen ykköserän nopein oli Etiopian Getnet Wale ajalla 8.19,99. Hidasvauhtisessa juoksussa jatkoon vaadittiin aika 8.20,54.

– Mitäänsanomaton juoksu, edelleen sitä samaa mitä koko kesän. Kun pitäisi juosta kovaa, niin jaloista ei vaan irtoa, pettynyt Raitanen totesi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

– Sinänsä juoksu ei tunnu kovin pahalle, mutta ei vaan löydy sellaista jaksamista mitä pitäisi.Harmittaa, kun harjoitukset ovat kuitenkin menneet hyvin. Uskoimme valmentajani kanssa, että olisi ollut nyt jo parempaa, mutta kisat ovat ne joissa tilanne katsotaan.

Raitanen totesi kesän olleen henkisesti raskas. Vaisuhkot tulokset ovat seuranneet toisiaan.

– Aloitin keväällä ennätystasolta. Sitten tuli pari ihan hyvää kisaa mutta jo hieman nihkeällä tunteella, siitä väsymys lähti liikkeelle, Raitanen kertasi vaikeaa kauttaan. 

Valmentaja Janne Ukonmaanaho totesi, että alkuerä olisi ollut hitaan alkuvauhdin perusteella otollinen.

– Normaalisti Topi olisi ollut tällaisessa juoksussa kolmen joukossa. Emme ole saaneet käännettyä alkukesän huonoa suuntaa paremmaksi.

Budapestin kisa oli jatkoa Raitasen vaatimattomille juoksuille MM-kisoissa. Myös vuonna 2019 ja viime vuonna tie jäi alkueriin. Viime vuonna Euroopan mestaruuden voittaneen 27-vuotiaan Raitasen paras sijoitus maailman tasolla on olympiakisojen kahdeksas sija kahden vuoden takaa Tokiosta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.