Pesäpalloliitto määrittää pudotuspeliotteluiden alkamisajat tarkemmin – 15 minuutin välit

Pesäpallo 2 Pesäpallo superpesis pesis

Pesäpalloliitto tarkentaa ohjeistustaan koskien pudotuspeliotteluiden alkamisaikoja. Tavoitteena on viedä ottelut ratkaisuun asti turvallisesti ja oikeudenmukaisesti pimeämmilläkin keleillä. Auringonlaskun ajankohta kullakin paikkakunnalla määrittää myöhäisimmän mahdollisimman aloitusajan 15 minuutin tarkkuudella.

Superpesiksessä käytäntö tulee voimaan välierävaiheesta eteenpäin ja superpesiskarsintaan. Ottelun aloituksen ja auringonlaskun välillä tulee olla vähintään 3 tuntia 15 minuuttia arkisin sekä 4 tuntia viikonloppuisin. Kotijoukkueella on mahdollisuus päättää arkiotteluiden alkamisaika myös maksimissaan 30 minuuttia tätä aiemmaksi.

– Pesäpallo on ulkoilmaurheilua, johon olosuhteet vaikuttavat, vaikka ne ovat molemmille joukkueille samat. Tavoitteena on saada kauden tärkeimmät ottelut pelattua oikeudenmukaisesti ja turvallisesti sekä estää mahdollisimman pitkälle tilanteet joutua pelaamaan otteluita pimeyden takia uudelleen. Koronatilanteen vuoksi kausi jatkuu vielä normaalia pidemmälle, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

– Seurojen toive on aloittaa ottelut mahdollisimman myöhään, jotta katsojat ehtivät työpäivän jälkeen helpommin paikalle. Toisella puolella vaakakupissa ovat nämä pimeyden tuomat haasteet, Lamminen lisää.

Pesäpallon kilpailumääräyksissä otteluiden alkamisaika on totuttu määrittelemään viikkonumeroiden mukaisesti. Kuitenkin Itä- ja Länsi-Suomen välillä on jopa 30 minuutin ero valoisassa ajassa. Päivä lyhenee noin 25 minuutin viikkotahdilla syyskuussa. Pesäpalloa ajatellen keinovalaistuksesta ei ole löydetty ratkaisua pallon näkymiseksi paremmin.

Otteluajan määrittelyä koskeva ohjeistus on voimassa Superpesiksen välieristä eteenpäin ja superpesiskarsinnassa, miesten Ykköspesiksen välierissä, suomensarjan nousukarsinnoissa sekä nuorten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä välieristä lähtien.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.