Scroll Top

Perusopas vedonlyöntiin

Urheilu on kivaa. Vedonlyönti on kivaa. Siksi sinäkin tätä luet. Vielä kivempaa on voittaa katsoessaan urheilutapahtumaa, jossa on vedot sisällä tuomassa lisäarvoa ja jännitystä. Panoksen ei tarvitse olla iso, jotta tunne kasvaa. Mutta.

Miten lyödä vetoa? Mistä? Missä? APUA! Jokainen osaa varmasti ruksata kipakilla Veikkauksen pitkäveto-lappuun 1X2, ja kiikuttaa sen tiskille. Toinen mutta.

Internet on tässäKIN asiassa valovuosia Suomen sosialistista monopolia edellä. Vuonna 2013 eletään globaalissa maailmassa, jossa kaikesta mahdollisesta voi lyödä vetoa.

Markkinamiehet luovat otteluiden ympärille huomattavaa lisäarvoa tuottavia palveluita.
Samaan aikaan Suomessa mietitään, onko kansalaiselle liian iso turvallisuusriski kävellä kadulla ilman täydellistä lätkävarustusta (P. Räsänen, aynone?). No, se politiikasta. Asiaan. Ja sehän on,

”Miten lyön vetoa internetissä – for dummies”

Tämä postaus ei ole sinulle, joka syynäät ylikerrointa etsien kaikki kansainväliset saitit läpi ynnäillen prosenttien kymmenyksiä exceliin, jotta saisit tälle kuulle parhaan mahdollisen palautusprosentin. Tämä viesti on sinulle, joka et tajunnut edellisestä lauseesta sanaakaan, ja pelaat lappusi siellä lähikioskilla Veikkauksen perinteiselle Pitkäveto-kupongille, tai korkeintaan Veikkauksen nettipalvelussa. Tämä ei ole kuitenkaan päiväkoti-tason oppitunti, joten toivottavasti siellä korvien välissä tapahtuu muutakin kuin satunnaista herneiden törmäilyä ja kellertävää loisketta.

Kuten tiedät, Suomessa on Veikkauksen monopoli. Vetotarjonta on pelaajan kannalta hyvin suppeaa, ja palautusprosentti on pyöreästi kymmenen prosenttia kansainvälisiä bookereita huonompi. Jos pitkässä juoksussa onnistuu lyömään vetoa 10% voitolla, voi taputella itseään olalle. Veikkauksella pelatessa olet tuolla matematiikalla parhaimmillaankin vasta plus/miinus nollassa.

Mitkä sitten ovat vaihtoehdot, ja miten pääset alkuun? Ihan ensimmäiseksi, kannattaa käyttää isoja ja tunnettuja vedonvälittäjiä eli ”bookereita”, joiden toiminta on vakaata, rahaliikenne sutjakkaa, vedot monipuolisia ja asiakaspalvelu pelaa tarvittaessa myös äidinkielellä. Lisäämme eri saittien arvostelut myöhemmin, se ei ole tämän oppaan ydin.

Kaikki saitit tarjoavat jonkun rekisteröitymisbonuksen, useimmiten 100% maks. 100 euron talletukselle. Se tarkoittaa, että tallettaessasi vaikkapa 50€, saat 50€ bonusrahan pelitilillesi. Ilmaista rahaa? Äkkiä tänne! Stop, hetkinen. Ilmaita lounaita ei ole, joten missä koukku?

Bonusraha pitää kierrättää, esim. 6 kertaa tietyn ajan sisällä (esim. Unibetin tarkemmat bonusehdot tältä sivulta http://bit.ly/18JzFuE). Tarkoittaa käytännössä sitä, että joudut lyömään yhteensä 6×50€ vedot, jotta saat mahdolliset voitot kotiutettua. Vedonvälittäjä olettaa, että häviät rahasi ennen kuin saat ne kierrätettyä kotiuttamiskelpoisiksi, ja uskaltaa bonusrahan luvata. SIKSI(!!) sinun kannattaa olla tietoinen alla olevista termeistä. Bonuksen onnistunut ”kierrättäminen” ei ole mitenkään mahdoton tehtävä.

Voit tietysti avata pelitilin ilman bonuksiakin, jolloin kierrätystä ei tarvitse tehdä.

________________

Perusvetotyypit:

1X2 – veikkaa (varsinaisen peliajan) voittaja, tai tasapeli. Eiköhän tämä ole selvä?

Tuplamahdollisuus / 1X, X2

Veikkaat voiton lisäksi myös tasurin. Tasaisissa peleissä hyvä tapa pelata, kerroin usein aika pieni. Toimii kertoimen puolesta parhaiten altavastaajan pelaamiseen, joka hyvällä tuurilla voittaa ja vähän pienemmällä tuurilla rimpuilee tasurin. Oli miten oli, sinä voitat.

DNB (Draw No Bet)

Pelaat vain varsinaisen peliajan voittajaa. Tasapeli palauttaa panoksesi kertoimella 1.00, eli omat pois. Erittäin hyvä ”vakuutus” esim. futismatseissa ja muissa tasaisissa peleissä, joissa tasuririski on suuri mutta näet toisen joukkueista myös potentiaalisena voittajana.

ML (Moneylines)

Vain voittajaveikkaus sisältäen mahdollisen jatkoajan ja rankkarikisan, esim. jääkiekko-otteluissa, joissa pelataan loppuun asti.

Over/Under

Ottelun pisterajan veikkaus. (SM-) Liigan avauskierrokset ovat tarjonneet näihin erinomaisen rahantekomahdollisuuden. Pelit ovat olleet vähämaalisia, joten under-vedoilla on tehnyt hyvät rahat. Esimerkki, veto ”over/under 5,5 maalia” → Ottelun päättyessä esim. 3-2, on syntynyt viisi maalia. Veikatessasi under – voitat. Veikatessasi over – häviät. Puolikkaita maalejahan ei voi syntyä, joten ratkaisuvaihtoehtoja on vain kaksi. Jotta tämä ei olisi liian yksinkertaista, esim. Baseballissa raja voi olla myös tasaluku, vaikkapa 8. Tällöin pätevät samat lainalaisuudet kuin aiemmin mainittuun jääkiekkoesimerkkiin sillä erotuksella, että jos pelissä syntyy TASAN 8 pistettä/juoksua, veto palautuu 1.00 kertoimella, eli omat pois

Tasoitusvedot

Hyvä pelimuoto isojen suosikkien pelaamiseen. Tarkoittaa sitä, että veikataan ottelun voittajan lisäksi sitä, kuinka monella maalilla joukkue voittaa antamalla vastustajalla ”tasoitusta”, lajista riippuen yhdestä useampaan pisteeseen/maaliin.

Fold – yhdistelmäveto, Suositeltu, kun pelataan useamman kuin kahden kohteen vetoja.

Pelaat siis normaalin 1x2x3-yhdistelmän lisäksi myös vedot 1×2, 1×3 ja 2×3. Lyöt kaikille riveille euron, sijoitettava panos yhteensä 4 euroa, koska pelaat siis neljä eri riviä yhdellä kertaa.

Kaikkien kolmen vedon osuessa voitat myös kaikki kahden kohteen vedot.

Esimerkki. Kohde 1, kerroin 2.05, kohde 2 kerroin 2.15, kohde 3, kerroin 2.25.

Normaali kolmen kohteen vetosi olisi muotoa 2.05 x 2.15 x 2.25 = Yhteiskerroin 10,378

Tällä kertaa teetkin järjestelmän, jossa on mukana kolmen kohteen ”triplan” lisäksi myös kahden kohteen ”tuplat”.

Esim. kolmen kohteen triplavedossa, jos kaikkien kohteiden kerroin on yli 2, jäät kaikilla kahden kohteen osumilla voitolle. Et paljon, mutta voitolle kuitenkin. Esim. jos kohde kaksi ja kolme osuvat, on voittokertoimesi 2.15×2.25=4,83. Jäät siis neljän euron vedosta 0,83€ voitolle. Tai mikä tärkeintä, et häviä.

Jos olet lukenut Gamblersin tipsit huolella ja kaikki kolme kohdetta osuvat, voitat myös nuo kaikki tuplarivit, ja neljän euron panoksesi palautuu takaisin n. 6-kertaisena. Häviät vain, jos kaksi kolmesta menee väärin. Eikö kuulostakin aika fiksulta? Jos et ymmärtänyt, lue uudestaan. Tämä on ihan yksinkertainen juttu, kun logiikan oivaltaa.

Miten kannattaa pelata?

Olet saattanut törmätä jättikertoimisiin ”rekkoihin” tai ”siikoihin” surffaillessasi eri vedonlyöntiyhteisöissä. Nehän ovat hauskoja, ja aika kivoja lomakassoja osuessaan. Harmi vaan, että osuman todennäköisyys on samalla tasolla lottovoiton kanssa, joten valmistaudu huteihin. Usein.

Gamblers suosittelee aiemmin mainittuja tupla/tripla-järjestelmiä, joiden kylkeen voi toisinaan hassutella isompia lappuja.

Lisäksi live-vedot ovat myös upea erikoisuus, palataan niihin hienouksiin tuonnempana, siihen maailmaan ei aloittelijalla ole muutenkaan kiirettä.

Avaa pelitili ja tsekkaa Gamblersin tipsit päivittäin. Kommentoi, keskustele, kysele, opi, voita, häviä. Pidä hauskaa, ei tämä niin vakavaa ole!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.