Patrik Laine sai yön NHL-kierroksella vihdoin apinan selästään

NHL Kiekko

NHL:ssä Patrik Laineen Columbus Blue Jacketsin ja Aleksander Barkovin Florida Panthersin jännitysnäytelmä venyi jatkoajalle. Ottelu päättyi lopulta Floridan 5–4-voittoon.

Kamppailusta tehot 1+1 kirjannut Laine päätti samalla seitsemän pelin mittainen pisteettömän putkensa.

Laine teki maalin ylivoimalla kolmannen erän alussa suoraan Zach Werenskin syötöstä. Columbus siirtyi osumalla 3–1-johtoon.

Barkov laukoi ylivoimalla Floridan 4–4-tasoitusmaalin, kun kolmatta erää oli pelattu päälle 14 minuuttia.

Ottelu ratkesi Floridan Frank Vatranon jatkoaikaosumaan.

Panthersin Juho Lammikko, Eetu Luostarinen ja Markus Nutivaara jäivät ilman tehopisteitä.

New Jersey Devilsin suomalaiset Janne Kuokkanen ja Sami Vatanen pääsivät tehoille New York Islandersin vastaisessa kohtaamisessa. New Jersey kuitenkin taipui newyorkilaisille 3–5.

Maali oli Kuokkasen kauden kolmas. Hän teki maalin myös aiemmin täällä viikolla, kun Devils kohtasi Washington Capitalsin.

Pittsburgh Penguins puolestaan päihitti Buffalo Sabresin 5–2. Pittsburghin Kasperi Kapanen nappasi joukkueensa ensimmäisestä maalista syöttöpisteen.

Maalin makuun pääsi myös Dallas Starsin Roope Hintz. Suomalaishyökkääjän maali oli kuitenkin laiha lohtu Starsille, joka hävisi Chicago Blackhawksille 2–4.

Hintz teki joukkueensa 1–4-maalin kolmannen erän puolivälissä

24-vuotias suomalaishyökkääjä onnistui maalinteossa jo kolmannessa ottelussa peräkkäin. Ottelun kolmostähdeksi valitun Hintzin tilillä on tältä kaudelta tehot 7+8=15.

Voiton Chicagolle takasi 28 kertaa kiekon eteen venynyt Kevin Lankinen.