Patrik Laine sai penkkikomennuksen päävalmentajaltaan

Änäri3 jääkiekko NHL

Maalivahti Joonas Korpisalo oli Columbus Blue Jacketsin 3–2-voiton takuumiehenä, kun joukkue nappasi voiton Carolina Hurricanesista. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Korpisalo torjui 22 kertaa.

Embed from Getty Images

Joukkueiden eilinen kohtaaminen päättyi Carolinan 6–5-voittoon. Maalijuhliin osallistui edellisessä pelissä myös Patrik Laine, joka teki Columbukselle kaksi maalia.

Tällä kertaa laiskasti puolustanut Laine todisti läheltä Carolinan 2–2-tasoitusosumaa toisen erän loppupuolella. Päävalmentaja John Tortorella penkitti Laineen tämän jälkeen, eikä suomalaista nähty enää jäällä. Kaikkiaan hän ehti saada peliaikaa 11 minuuttia ennen penkkikomennusta.

Tilanteen jälkeen Laine istui vaihtopenkillä 26 minuuttia putkeen. Laineen tilanne koko NHL:ssä on mielenkiintoinen. Kovan maalipyssyn sosiaalisissa suhteissa lienee ongelmia, joka heijastuu nyt peleihinkin. Jets-siirron yhteydessä puhuttiin, että Laine olisi ollut pukukoppikiusaamisen kohteena.

– Tähän liittyy monia asioita, ja ne pysyvät meidän pukuhuoneen seinien sisällä. Kyse ei ollut yksittäisestä tilanteesta, Tortorella sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Minun piti tehdä se. Pelaajan penkittäminen on viimeinen asia, mitä haluan tehdä. Mutta jos minun tarvitsee tehdä se, niin teen sen. Me tulemme puhumaan Pattyn kanssa tietyistä asioista – on tärkeää, että saamme hänet ymmärtämään. On tärkeää, että valmentajat ja pelaavat puhuvat keskenään.

Embed from Getty Images

Tortorellan mukaan joukkue ei ole vielä hioutunut yhteen.

Tehoitta jäivät myös Carolinan suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Mikko Koivu ei ollut mukana Columbuksen kokoonpanossa.

Päivän muissa otteluissa Tampa Bay Lightning antoi kyytiä Nashville Predatorsin maalia vahtineelle Pekka Rinteelle. Tampa Bay voitti ottelun 4–1. Rinne torjui 31 kertaa. Lightningin kaksi viimeistä maalia syntyivät pelin kahden viimeisen minuutin aikana.

Nashvillen ainoan maalin toinen syöttäjä oli Mikael Granlund.

Embed from Getty Images

New Yorkin kilpakaksikko Islanders ja Rangers kohtasivat kolmatta kertaa tällä kaudella. Rupeama päättyi Islandersin hyväksi 2–0. Aiemmista kohtaamisista kumpikin joukkue oli voittanut yhden.

Edmonton Oilers voitti Ottawa Senatorsin 3–1. Edmontonin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi oli jäällä vajaat 16 minuuttia, mutta jäi pisteittä. Puljujärven pistesaldo on tällä kaudella 3+2.

Toronto Maple Leafs puolestaan otti jo kolmannen voiton Vancouver Canucksista, tällä kertaa luvuin 3–1. Mikko Lehtonen sai tehotilastoihin yhden plussan ja hän kellotti jääaikaa noin 13 minuuttia.

NHL-kierroksen tulokset

NY Rangers–NY Islanders 0–2
Columbus–Carolina 3–2
Ottawa–Edmonton 1–3
Toronto–Vancouver 3–1
Nashville–Tampa Bay 1–4
St. Louis–Arizona vl 3–4

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.