Patrik Laine näpäytti arvostelijoitaan kahdella maalilla

Änäri2 Jääkiekko NHL

Patrik Laine teki kaksi maalia, mutta siitä huolimatta Columbus Blue Jackets taipui kotikentällään Chicago Blackhawksille jatkoajalla maalein 3–4 jääkiekon NHL:ssä.

Laineen kausi on ollut tehojen puolesta vaikea, mutta suomalainen on löytämässä maalivirettään kevään kynnyksellä. Media ja suuri yleisö ovat antaneet Laineelle samalla rajua palautetta. Laine katkaisi edellisessä ottelussa niinikään Chicagoa vastaan peräti 14 ottelun maalittoman putkensa ja maalivire jatkui tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Laineen illan ensimmäinen syntyi tutulla tyylillä lyöntilaukauksella toisessa erässä, kun suomalainen iski Columbuksen 2–1-johtoon siniviivalta.

Päätöserän 3–3-tasoitusmaali oli upea. Laine keräsi vauhtia omalta alueeltaan, pujotteli kentän läpi ja ujutti kiekon ohi suomalaisvahti Kevin Lankisen.

Embed from Getty Images

Suomalaishyökkääjän osumat jäivät kuitenkin Columbuksen kannalta laihaksi lohduksi, sillä Chicago voitti ottelun jatkoajalla Brandon Hagelinin maalilla.

Ottelun muista suomalaisista sekä Chicago-vahti Lankinen että Columbuksen Joonas Korpisalo torjuivat ottelussa 30 kertaa. Columbukseen kaupattu Mikko Lehtonen kellotti puolestaan 16 minuutin peliajan (–1).

Mikko Rantanen viimeisteli niin ikään kaksi maalia, kun Colorado Avalanche kukisti Arizona Coyotesin maalein 4–2.

Rantanen teki ottelun ensimmäisen maalinsa toisen erän lopulla, kun hän vei joukkueen 3–0-johtoon Nathan MacKinnonin esityöstä. MacKinnon oli niin ikään vireessä, sillä hän vastasi joukkueen 2–0-osumasta ylivoimalla.

Rantanen sai kaunistella ottelun loppulukemiksi 4–2 tyhjään maaliin. Maali oli samalla Rantasen 300:s piste NHL:ssä.

Rantanen on tehnyt tällä kaudella jo 25 maalia. Hän nousi NHL:n maalipörssissä yksin toiselle sijalle. NHL:n supertähti Connor McDavid on Rantasesta kahden maalin päässä. Kärkisijaa pitää Auston Matthews, joka on tehnyt 32 maalia.

Embed from Getty Images

Suomalaisista kahden pisteen iltaa vietti niin ikään Valtteri Filppula, joka syötti kaksi Detroit Red Wingsin maalia, kun joukkue voitti Carolina Hurricanesin 3–1.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.