Patrik Laine näpäytti arvostelijoitaan ja teki ensimmäisen maalin uudessa seurassaan

Patrik Laine

Columbus Blue Jacketsiin siirtynyt Patrik Laine teki avausmaalinsa seuransa riveissä. Laine onnistui Dallas Starsia vastaan pelatussa kamppailussa. Columbus voitti ottelun 4–3.

Laineen tekemä 3–1 -maali syntyi toisessa erässä, kun hänen rystylaukauksensa painui Dallasin maalivahdin Anton Hudobinin selän taakse. Kyseessä oli ottelun toinen erä eli Laine ehti pelata vain neljä erää uudessa seurassaan maaleitta.

Muista suomalaisista Dallasin Roope Hintz teki joukkueensa avausmaalin, Miro Heiskanen syötti Dallasin 2–3 -kavennuksen ja Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo torjui 25 kertaa.

Nashville Predatorsin ja Florida Panthersin kohtaamisessa Floridan Jonathan Huberdeau oli kovassa vireessä. Hurjat tehot 3+2 takonut Huberdeau oli joukkueensa kaikissa maaleissa mukana, mutta ottelu päättyi lopulta jatkoajalla Nashvillen 6–5-voittoon.

Ottelu oli erityisen vaikea Nashvillen suomalaismaalivahdille Juuse Sarokselle, joka päästettyään viisi maalia ei enää pelannut toisen erän jälkeen. Saroksen tilalle tullut Pekka Rinne torjui viimeisessä erässä ja jatkoajalla kaikki 12 laukausta.

Floridan suomalaisista Aleksander Barkov haali tehot 1+1 ja Markus Nutivaara syötti yhden maalin. Ottelussa pelasi peräti kymmenen suomalaispelaajaa.

Arizona Coyotesin maalivahti Antti Raanta pelasi kauden toisen ottelunsa, kun Arizona kohtasi St. Louis Bluesin vieraissa. Arizona johti ottelua kahden erän jälkeen 0-3 ja voitti ottelun lopulta 3-4. Raanta joutui tekemään joukkueensa tolppien välissä kovan urakan, sillä suomalainen torjui peräti 40 kertaa.

St. Louisin suomalaispuolustaja Niko Mikkola pelasi hiukan alle 12 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä.

New York Rangersin Kaapo Kakko oli jälleen mukana joukkueensa vahvuudessa, kun Rangers voitti Washington Capitalsin 4–2. Kakko syötti Ryan Stromen tekemän 3–2 -voittomaalin.

Chicago Blackhawks kaatoi Carolina Hurricanesin maalein 6–4. Chicagon ykkösnimi oli Patrick Kane, joka ahnehti tehot 1+3. Chicagon maalivahtina pelasi todellista läpimurtoa tekevä Kevin Lankinen, joka pysäytti ottelussa 30 laukausta.

Carolinan suomalaisista Sebastian Aho keräsi tehot 1+1, mutta Teuvo Teräväinen jäi entistä seuraansa vastaan pisteittä.

Calgaryn Juuso Välimäki hankki syöttöpisteen Flamesin 1–4-tappiossa Winnipeg Jetsille.