Patrik Kanelle hattutemppu – lue NHL:n kierrosraportti

Winnipeg Jets oli julmalla päällä ja nuiji Philadelphia Flyersin jäänrakoon lukemin 7-3. Winnipegin Patrik Laine teki kauden kymmenennen maalinsa ja hänen recordinsa on tällä hetkellä 10+21=31. Viime kaudella Laine teki 54 pistettä. Winnipegin rosterin leveydestä kertoo paljon se, että kaikilla seitsemällä maalilla on eri tekijä. Winnipeg ratkaisi voiton toisessa erässä tekemällä neljä maalia vain neljässä minuutissa. Jets pääsi pyörittämään peliä kunnolla kun Joel Farabeen otettua viisiminuuttisen.

– Se oli pelin ratkaiseva hetki. Flyers oli juuri mennyt johtoon. Meidän täytyi ottaa siitä ylivoimasta kaikki hyöty irti. Teimme asiat riittävän hyvin ja saimme palkinnon, Jets-kapteeni Blake Wheeler summasi NHL:n verkkosivuilla.

Winnipeg-hyökkääjä Mathieu Perreault loukkaantui tilanteessa ja hänet autettiin pois kaukalosta. Hän joutui jättämään pelin kesken.

– Tuo on kaikista vaarallisin tapa pelata kiekkoa. Tulos voi olla todella tuhoisaa. Onneksi tuomareilla oli homma hallussa, Jets-valmentaja Paul Maurice kommentoi.

Chicago Blackhawks voitti Minnesota Wildin 5-3. Minnesotan suomalaisveskari Kaapo Kähkönen päästi neljä maalia Chicagon tehden viimeisen tyhjiin. Kähkönen poimi kiekon 22 kertaa. Chicagon Patrik Kane rankaisi Minnesotaa kolme kertaa. Kypärätemppunsa hän viimeisteli laittamalla kiekon tyhjään maaliin erän lopussa. Minnesotan Eric Staal saalisti uransa tuhannen pisteen. Staal teki joukkueensa ensimmäisen maalin.

Detroit Red Wings hävisi kotonaan Los Angeles Kingsille 2-4. Valtteri Filppula ei päässyt pisteiden makuun mutta hän keräsi jääaikaa lähes 20 minuuttia. Ottelun kolme tähteä ojennettiin kaksi maalia tehneelle Anze Kopitarille. Slovenialainen Kopitar on tehnyt tällä kaudella tehot 13+18. Kopitar on pelannut koko NHL-uransa Kingsissä.

Vegas Golden Knights voitti Vancouver Canucksin 6-3. Ottelussa ei ollut suomalaisia. Ottelun ykköstähti oli Vegasin Max Pacioretty, joka teki tehot 2+2. Vegas on tyynenmeren divisioonassa toisena ja Vancouver viidentenä.