Oranssipaidoille tuli lähtö NHL:n playoff-kuplasta, Islanders kovempi

New York Islanders on edennyt NHL:n itäisen konferenssin finaaliin. Islanders voitti pudotuspelien toisen kierroksen seitsemännessä pelissä Philadelphia Flyersin maalein 4–0. Islanders pelaa konferenssifinaaleissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1993.

Islanders aloitti ottelun väkevästi ja puolustajat Scott Mayfield ja Andy Greene veivät joukkueen 2–0-johtoon avauserässä. Toisessa erässä onnistui ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Brock Nelson. Kolmannen erän ainoasta maalista vastasi Anthony Beauvillier.

Islandersin maalin piti puhtaana kiekon eteen 16 kertaa venynyt Thomas Greiss, joka valittiin ottelun kakkostähdeksi. Nollapeli oli saksalaisvahdille uran ensimmäinen NHL:n pudotuspeleistä.

Flyersin maalilla Carter Hart torjui 22 kertaa.

Islanders-hyökkääjä Leo Komarov ei ollut joukkueensa kokoonpanossa lauantaina.

Konferenssifinaaleissa Islanders kohtaa Tampa Bay Lightningin. Ottelusarjan ensimmäinen osa pelataan maanantaina paikallista aikaa.