Onko nainen vain huoliteltu ulkonäkö ja rinnat?

Onko nainen vain huoliteltu ulkonäkö ja rinnat? Urheilumaailma on karua niin naispelaajille kuin -seuraajille. Pelaajia esineellistetään ja seuraajia väheksytään. Vääryyksien sietäminen kuuluu kuitenkin nykypäivään.

Mitä urheilun seuraaminen on minulle? Se on osa minua. Se on elämäni. Samalla tavalla kuin jollakin on suosikkibändi tai lemmikkieläin. Seuratessa tunteet vievät mukanaan. Urheilijoiden ponnistukset ja paneutuminen rakastamaansa lajiin välittyvät minuun. Kannustan ja seuraan hammasta purren, iloitsen ja suren urheilijoiden mukana.

Olenko sellainen penkkiurheilija naisena, joka katsoo miesporukan painostuksesta tai seuraa hyvännäköisiä pelaajia? Istunko hiljaa ja esitän olevani kiinnostunut jotta miehet huomioisivat minut? En. Urheilu on minulle kaikkea muuta kuin tätä. Lajista riippuen seuraan pelaajia ja analysoin pelitapaa. Huomaan nerokkaat syötöt, yhtäkkiset luistelut vapaaseen paikkaan, syötön murrot tai sulavan juoksutyylin.

Saako nainen enemmän hyväksyntää kehumalla voittomaalin nerokasta kuviota kuin vain hehkuttamalla pelkästään voittoa kaikkien mukana? Miksei myös naiset voi samalla tavalla saada tyylipisteitä kun he puhuvat urheilun estetiikasta?

Lähden mieluummin katsomaan peliä miesporukan mukana. Tässä porukassa saan elää tunteella mukana, saan kiroilla, saan huutaa, saan analysoida peliä ja pääsen keskustelemaan edellisen ottelun tuloksista. Naisporukassa ei ole tätä samaa tunnetta. Muut vain istuvat hiljaa paikoillaan, välillä kysyen mitä nyt tapahtuu ja katsoen kelloa koska peli loppuu.

Se että nainen ei voi olla fanaattinen penkkiurheilija on harhakäsitys. Sama kuin kysyisi miksi miehen tunteellisuus on pahe?

Naisena pääsen helposti silmätikuksi urheilumaailmassa. Miehillä on tarve päästä pönkittämään omaa egoaan ja välillä saan hyvin viheliäistä kommenttia. Minut leimataan äijämäiseksi ja muukalaiseksi. Tuntuu kuin minun pitäisi pyytää anteeksi etten ole kuin “normaali” suomalainen nainen. Sitä etten käy vain shoppailemassa ja puhu mitä tapahtui edellisen päivän Täydellisissä naisissa.

Vuosien varrella olen oppinut nöyryyttä, mutta samalla osaan olla ylpeä siitä mitä tiedän ja osaan. Kun minut, tai kenet tahansa naispenkkiurheilijan oppii tuntemaan, miehet ovat alkaneet ymmärtää minun olevani tosissani.

Nainen voi siis olla kiinnostunut muustakin kuin kengistä. Naisesta voi olla myös vastusta itse urheilussa. Kaikille naisille elämä ei ole pelkkää prinssin odottelua ja timantteja. Huoliteltu ulkonäkö ja rinnat eivät siis kerro koko totuutta.

– G –

Kirjoittaja: Geemedia

Jaa Sosiaalisessa mediassa

Kommentoi tätä kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry työkalupalkkiin