OLS komeilee kärjessä, kolmesti hävinnyt mitalisuosikki TPS jumbona

Salibandy3

OLS komeilee F-liigan kärjessä ja TPS viruu jumbona, kun OLS löi TPS:n iltapäiväottelussa komeasti 5-1. Vain kaksi maalia päästänyt OLS on voittanut molemmat ottelunsa ja TPS hävinnyt kaikki syksyn kolme peliään.

Kahden aikaisemman ottelunsa tapaan TPS teki ottelun avausmaalin, mutta OLS karkasi jo avauserässä 3–1-johtoon Joni-Arttu SiepinAnssi Välitalon ja viime kaudet TPS:n väreissä pelanneen Olli Kinnusen osumilla. Etu Ijäs kasvatti eron toisessa erässä kolmeen, ja viimeisen niitin löi viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Aapo Rantaniemi. Oman verkon varjelemisessa OLS:n sankari oli 22 palloa torjunut maalivahti Roni Tuononen, kun toisessa päässä Olli Kuisma ehti vain kuuteen laukaukseen.

LASB avasi pistetilinsä kaatamalla kotonaan Lahdessa Tiikerit 7-4. Avauserässä vieraita piti mukana pelissä Christian Remes kahdella ylivoimakavennuksellaan, mutta toisessa Perttu Koljonen ja Niko Einiö laukoivat kotijoukkueen karkuun. Päätösjaksolla Janis Ragovskis teki numeroiksi jo 6-2 ennen kuin kukapa muu kuin Christian Remes sekä Miika Iskanius osuivat Tiikereille. Puolitoista minuuttia ennen loppua Joni Puolakka laukoi kuitenkin lopullisen niitin tyhjiin.

Värikkäässä Pohjanmaan derbyssä Nurmon Jymy johti Seinäjoen Peliveljiä vastaan 3-2, 4-3 ja 5-4, mutta sai taipua lopulta lukemin 7-10. Toisen erän lopulla SPV:n Henri Myllymäki tasoitti, ja vain kuusi sekuntia ennen taukosummeria Juuso Keskinen nosti Jymyn huolimattoman syötön jälkeen Peliveljille johdon, josta ne eivät enää luopuneet. Jymyn viimeiseksi kavennukseksi jäi Eemeli Karjanlahden kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa nostama 7-8, mutta sitten osuivat Jukka-Pekka Pelto-Arvo sekä tyhjiin Juuso Keskinen. Keskinen latoi tänään hattutempun, mutta illan nimi oli kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Jukka-Pekka Pelto-Arvo.

Happee avasi kotonaan kauden pistetilinsä kaadettuaan sitkeästi taistelleen nousija Karhut 5-3. Happee näytti jo karkaavan Niko Laitin iskiessä illan kolmannella maalillaan Happeen alivoimalla 4–1-johtoon, mutta Karhut ei ymmärtänyt taipua. Julius Tuominen kavensi, ja päätösjakson aluksi Tomi Jerkku kiskaisi vieraat komean kuvion päätteeksi jo maalin päähän. Happeen päästyä pelaamaan ylivoimalla Jami Manninen laukoi kuitenkin päätösnumerot eikä hyvissä ajoin maalivahdin pois vetänyt Karhut löytänyt Happeen tunnollisesti peittäneestä viisikosta enää pallon kokoista aukkoa.