Oilers voiton päässä loppuotteluista, Nokia tasoitti oman sarjansa jatkoajalla

Salibandy naiset sb

Oilers on voiton päässä F-liigan loppuotteluista, kun se johtaa välieräsarjaa TPS:aa vastaan voitoin 3-1. Tänään Öljymiehet olivat Turussa vahvempia maalein 9-5. Toisessa parissa Nokian KrP tasoitti voitoiksi 2-2 kaatamalla Classicin kotonaan 6-5 Henri Johanssonin jatkoaikamaalilla.

Tänään Oilers repi eroa ottelun toisessa erässä, kun Justus Kainulainen, Rasmus Kainulainen ja Casper Pfitzner muuttivat 2–2-tasatilanteen espoolaisten kolmen maalin johdoksi. TPS nousi kahdesti vielä maalin päähän, mutta joka kerta Oilers kuittasi kasvattaen eroa uudelleen. Juuso Forsmanin ylivoimalla laukoma 5–6-kavennus kolme minuuttia ennen loppusummeria jäi kotijoukkueen viimeiseksi leimahdukseksi, kun Oilers ehti sen jälkeen tehdä vielä kolme maalia, joista kaksi syntyi tyhjään verkkoon. Rasmus Kainulainen oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään voittajien tehomies. Kolmeen pisteeseen ylsivät Markus Markkola (1+2) ja Tuomas Iiskola (1+2) sekä TPS:stä Mikko Hautaniemi (1+2).

Finaalipaikka on katkolla Oilersille sunnuntaina kotona Espoossa.

Tampereella lähti Classic vielä päätöserään 4–2-johdossa, mutta KrP ei ollut läheskään lyöty. Joona Rantala kavensi heti päätöserän avausminuutilla, ja Eemeli Salinin 3–5-osuman jälkeen Nico Jonaeson nosti KrP:n kohta uudelleen maalin päähän. Joni Henttosen tasoitus neljä minuuttia ennen summeria työnsi ratkaisun jatkoajalle, jota ei tänään tarvinnut pelata uupumukseen saakka. Nico Jonaeson linkosi vasemmasta laidasta tarkan syötön takatolpalle, josta Henri Johansson ohjasi ratkaisun ajassa 63.21. Voittajien tehomiehet löytyivät tutusti ykkösketjusta, kun Joona Rantala kirjautti 2+2, Nico Jonaeson 1+2 ja Henri Johansson 2+0. Neljään pisteeseen ylsi myös Classicin Eemeli Salin (2+2).

Classic tai Nokian KrP nousee voiton päähän finaaleista sunnuntaina.