Oilers pudotti mestarit kyydistä viimeisellä kympillä

Salibandy naiset sb

Oilers palasi eilisen derbytappion jälkeen voittajaksi, kun hallitseva mestari TPS kaatui kotikaukalossaan Kupittaalla 6-3. Lauantain muut voittajat olivat Westend Indians, Classic, SPV ja OLS.

Peräti 50 minuuttia mentiin Turussa tasalukemiin 3-3, kun TPS oli johtanut avauserässä 1-0 ja toisessa 3-2 sekä Oilers puolestaan ensimmäisessä 2-1. Eroa alkoi tulla päätöserän puolivälissä isäntien Jere Niemelän istuessa jäähyllä: Matias Veikkola levitti oikeaan siipeen, ja Justus Kainulaisen hurja laukaus jätti TPS-vahti Oskari Fäldenin ilman mahdollisuuksia. Seuraavassa vaihdossaan Kainulainen kiskaisi pallonriiston jälkeen takakulmaan eron jo kahteen, ja iltapäivän päätösnumerot viimeisteli Markus Markkola tyhjään verkkoon.

Eilen Oilersin kaatanut Westend Indians jatkoi vahvasti tänäänkin, kun LASB taipui kotikaukalossaan murskanumeroin 8-1. ”Heimo” takoi 50 minuuttia maaleja tasaisella kaksi maalia per erä -tahdilla, ja lopussa tahti vielä kiihtyi Rasmus Pasasen ja Juuso Kekin osuessa viimeisellä viitosella vain 26 sekunnin välein. Mikko Kirvesniemen nollapeli jäi tänään vain kahden ja puolen minuutin päähän Niko Einiön ehtiessä osua lahtelaisten ainokaisen. Anton Roth (2+1) ja Juuso Kekki (1+2) olivat illan pistehait.

Classic jatkaa kärkikolmikon tuntumassa kaadettuaan kotonaan FBC Turun 10-1. Voittajan saattoi päätellä jo avauserän jälkeen Otto Kilven, kahdesti osuneen Eemeli Salinin ja Aaro Helinin nakuteltua ensimmäisen tuon tilanteeksi 4-0. Toisessa Classic ehti jo 6–0-johtoon ennen kuin Krisjanis Tiltins osui turkulaisten illan ainokaisen. Aaro Helin nautiskeli tänään tehot 1+3, Ville Lastikka 2+1 ja Eemeli Salin sekä Nico Salo 2+0.

Juuso Keskinen ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo olivat saldoillaan 2+1 tehokkaimmat Helsingissä, jossa SPV kukisti jumbo EräViikingit 8-3. Melkein kaksi erää mentiin kaavalla, jossa ensin iski Peliveljet kolme maalia ja sitten Juuso Möttönen kotijoukkueelle kavennuksen. Toisen erän lopulla Oliver Sillanpää nosti EräViikingit ylivoimalla lukemiin 3-6, mutta isäntien kiriä ei päätöserässä nähty. Sen sijaan Juuso Keskinen ja Aaro Tammiranta komistelivat vielä vieraiden voittolukemia.

Luukas Hyvärinen ahnehti pistepussiinsa lukemat 3+1, Iiro Savela 2+2 ja Olli Kinnunen 0+4, kun OLS ilakoi Nurmossa 11–3-voiton Jymystä. Hyvärinen, Petri Niemelä ja Savela iskivät jo 13 minuutissa vieraille kolmen maalin etumatkan. Jymy kuroi parhaimmillaan eron kahdesti kolmeen maaliin, mutta OLS karkasi lopullisesti päätöserässä, jonka se vei murskaavasti 5-0.

Ero pudotuspeliviivalla repesi tänään jo 11 pisteeseen, kun kaikki sen alapuolella olevat neljä joukkuetta eli Jymy, LASB, FBC Turku ja EräViikingit hävisivät ottelunsa.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut LASB–SPV ja OLS–Classic.