Nuorten Leijonien MM-joukkue sai sinettinsä – Suomi matkustaa Edmontoniin sunnuntaina

Suomen joukkue Edmontonissa 25.12.–5.1. pelattaviin Nuorten MM-kisoihin on valittu. Lopulliseen kisajoukkueeseen kuuluu kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

– Meillä on kasassa sitoutunut joukkue, jossa on monipuolisesti erilaisia taitoja, päävalmentaja Antti Pennanen luonnehtii kisoihin matkaavaa ryhmää.

– Menemme pieneen kaukaloon ja siellä korostuu pelinopeus, kädet, jalat ja pää, lisäksi jokaisen pitää olla valmis kamppailemaan ja pelaamaan yhdessä, omassa roolissa. Meillä on joukkue, joka on valmis tähän.

Kaikki viime viikolla nimetyt MM-ehdokkaat ja joukkueen johtoryhmä ovat olleet sunnuntaista asti karanteenissa, ja jokainen on karanteenin aikana käynyt kolme kertaa koronatestissä. Kaikkien testitulokset ovat olleet negatiivisia.

– On hienoa, ettei kenenkään kisamatka tyssännyt koronaan, GM Kimmo Oikarinen iloitsee.

Matka Edmontoniin taittuu charterilla, jolla matkustavat myös Ruotsi ja Venäjä. Oikarinen uskoo matkan olevan turvallinen, vaikka ruotsalaisilta on löytynyt kuluneen viikon aikana koronatartuntoja.

– Ruotsin tilanne on harmillinen, mutta tästähän ennakkotestauksessa on kyse: kun oireettomat kantajat löytyvät, ei matkassa pitäisi olla mukana henkilöitä, jotka tartuttavat muita. Kukaan, joka ei ole tällä viikolla antanut kolmea negatiivista testitulosta, ei voi nousta koneeseen, Oikarinen kertoo.

– Venäjä on tietojeni mukaan testannut pelaajiaan enemmän ja pidempään kuin mitä IIHF edellyttää.

Matkan aikana noudatetaan myös tiukkoja turvatoimia. Joukkueet istuvat koneessa omissa lohkoissaan eivätkä ole matkan aikana kosketuksissa toistensa kanssa. Kaikki käyttävät kasvomaskeja ja käsidesiä, ja koneeseen noustessa ja sieltä poistuttaessa noudatetaan turvaetäisyyksiä. Koneen ilmanvaihto tapahtuu riveittäin suodattimien kautta, mikä estää mahdollisten virusten leviämisen.

Edmontonissa joukkueet kuljetetaan kisahoteliin omilla busseilla ja jokainen joutuu jatkamaan karanteenia omissa hotellihuoneissaan neljän päivän ajan. Vasta karanteenin ja päivittäisten testausten jälkeen joukkueilla on pääsy joukkueen yhteisiin tiloihin ja lupa aloittaa jääharjoittelu.

Nuorten Leijonien MM-joukkue

Maalivahdit
1 Piiroinen Kari, Tappara/TUTO Hockey
30 Blomqvist Joel, Kärpät/Hermes
31 Taponen Roope, HIFK/K-Espoo

Puolustajat
2 Hatakka Santeri, Ilves
3 Rafkin Ruben, TPS
4 Heinola Ville, Lukko
6 Viro Eemil, TPS
7 Niemelä Topi, Kärpät
10 Puutio Kasper, Kärpät
12 Rajaniemi Matias, Pelicans
35 Kokkonen Mikko, Jukurit

Hyökkääjät
13 Järventie Roby, Ilves
15 Lundell Anton, HIFK
19 Puhakka Petteri, Tappara/TUTO Hockey
20 Helenius Samuel, JYP
21 Pyyhtiä Mikael, TPS
22 Hirvonen Roni, Ässät
23 Petman Mikko, Lukko
27 Pärssinen Juuso, TPS
28 Nikkanen Henri, Jukurit
29 Simontaival Kasper, Tappara/TUTO Hockey
32 Mäntykivi Matias, SaiPa
33 Lambert Brad, JYP
34 Räty Aku, Kärpät
36 Korhonen Benjamin, KalPa

Lähde: SJL

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.