EräViikingeille tappio miehissä ja voitto naisissa

F-liigan miesten sarjassa pelattiin perjantaina yksi ottelu, jossa Oilers löi tyhjän katsomon edessä EräViikingit 6-4.

Ottelun alku oli kokoonpanoonsa Lauri Kapasen ja Tommi Rosendahlin saaneelle EräViikingeille kylmäävä, kun se loi paikkoja yhtä lailla kuin kotijoukkuekin mutta törmäsi yhä uudelleen Oilers-vahti Joonas Kaltiaiseen. Öljymiehet sen sijaan viimeistelivät kliinisesti karaten Jesper Silvosen, Markus Markkolan ja Eino Pesun osumilla kolmen maalin johtoon.

Vieraat tulivat toisessa erässä Markus Salmen vanhanaikaisella ja Jani Kukkolan kahden miehen ylivoimalla laukomalla osumalla jo maalin päähän, mutta kolmannessa Oilers karkasi uudelleen. Rangaistuslaukauksista taidetta tehnyt Heikki Iiskola taituroi eron kahteen, ja Jasper Juuti viimeisteli isännille viidennen. Joonatan Lindholmin 5–3-kavennuksen jälkeen EräViikingit veti maalivahtinsa Santtu Strandbergin penkille, mutta riskipeli tuotti vain yhden maalin kumpaankin päähän.

Illan kolmen pisteen miehet olivat Oilersin Eino Pesu (1+2) ja EräViikinkien Markus Salmi (2+1).

Lauantaina ohjelmassa on Nokian KrP:n ja Westend Indiansin kohtaaminen.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa viimeisenä oleva EräViikingit haki perjantaina Turusta maukkaat kolme pistettä, kun sarjakolmonen FBC Loisto taipui kotikaukalossaan 6-4.

FBC kykeni avauserässä kuittaamaan vielä Manta Likin ja Cira Virran vieraille laukomat johtomaalit, mutta sitten Jenni Torkki osui EräViikingeille jo kolmannen, ja toisessa erässä ero kasvoi kahdella vieraiden ylivoimamaalilla. Ensin osui Sofia Mittentag, ja sitten Cira Virta kiskaisi kaukaa lukemiksi jo 2-5.

Monesti lopussa noussut Loisto pinnisti päätösjaksolla Nea Keihään ja Olivia Pietilän onnistumisilla jo maalin päähän, mutta tasoihin asti ei kiri kantanut. Minuuttia ennen loppusummeria Sofia Mittentag laukoi loppunumerot turkulaisten tyhjään verkkoon. Mittentag oli kahdella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään perjantain tehopelaaja. Nuorten maajoukkuepuolustaja Cira Virta laukoi EräViikinkien maaleista kaksi.