Nokian KrP:lle 16 maalia ja Joona Rantalalle 400. runkosarjapiste

Salibandy3

Nokian KrP nousi keskiviikon ainoassa ottelussa pisteen päähän sarjakakkonen Oilersista murjoessaan kotonaan matkalla liigakarsintoihin olevan EräViikingit 16-5. Juhlan aihetta oli myös KrP-kapteeni Joona Rantalalla, joka saavutti tänään 400 runkosarjapisteen rajapyykin.

Ennaltakin epätasaiseksi arvattu ottelu sai suuntansa jo ensimmäisellä minuutilla, kun ensin Juuso Ahola jatkoi Nico Jonaesonin näyttävästä kiepautussyötöstä takatolpalta tyhjiin avausmaalin ja ajassa 1.07 vuorostaan Mikko Laakso Miska Mäkisen passista 2-0. Vieraiden aikalisä ja Matej Penickan nopea kavennus eivät hyökyä kauaa tulpanneet, kun peli oli jo 11 minuutin kohdalla 4-1 Joonatan Kovasen ja Valtteri Viitakosken osuttua. Vieraiden voimat riittivät vielä neljään kavennukseen toisen erän maali-iloittelussa, jonka KrP vei vain 5-4. Kolmannessa ero kuitenkin repesi lopullisesti ilman palloa juoksemaan joutuneiden helsinkiläisten voimien hiipuessa.

Esityön neljään maaliin tehneen Joona Rantalan syöttöpiste Juuso Aholan 16–5-osumaan oli vasta 1999 syntyneen hyökkääjän 400. tehopiste runkosarjassa. Kotijoukkueen illan muita tehomiehiä olivat Joonatan Kovanen (4+2), Juuso Ahola (4+0), Valtteri Viitakoski (3+1) ja Mikko Laakso (3+1).

Sarja jatkuu torstaina Lempäälässä ottelulla Classic–Nurmon Jymy.