Nokian KrP Peliveljiä ahkerampi Hakametsän 20 maalin talkoissa

Salibandy1

Nokian KrP kipusi taas Classicin ohi sarjakakkoseksi kaataessaan Hakametsän jäähallin 20 maalin talkoissa SPV:n 12-8. Lauantain muissa otteluissa TPS löi kotonaan Nurmon Jymyn 9-4 ja OLS vieraissa LASBin 5-3.

SPV vei pallonmenetysten leimaaman avauserän Tampereella 4-3, mutta toisessa KrP käänsi pelin edukseen: Mikko Laakso nosti maalin kulmalta tasoituksen Nico Jonaesonin ovelasta syötöstä maalin takaa, ja Joona Rantala kiskaisi vasemmasta laidasta pallon takakulmaan ja isännät johtoon. Päätöserän aluksi Jere Mattila, kaukaa aivan yläkulmaan osunut Nico Jonaeson ja Joona Rantala takoivat nokialaiset jo 8–4-johtoon ennen kuin joukkueet äityivät hakkaamaan vuorotahtiin vielä kahdeksan osumaa. Iltapäivän neljän tehopisteen pelaajia olivat KrP:n Joona Rantala (2+2) ja Joonatan Kovanen (1+3) sekä SPV:n Sami Koski (2+2).

Turussa TPS rakensi puoleen peliin 5–2-johdon, ja erän loppuun se sai iskeä vielä kaksi ylivoimamaalia Jymyn Jari Hankkion katseltua punaista korttia ilkeän näköisestä jalkataklauksesta Lauri Stenforsiin. Eetu Sariola ja Kalle Vaarala nostivat Jymyn kolmannessa erässä vielä tilanteeseen 7-4, mutta yritys hakea lisäosumia ilman maalivahtia meni täysin plörinäksi. Kaksi helppoa pallonmenetystä antoi TPS:lle kaksi tilaisuutta, joista ensin Peteris Trekse käveli tyhjiin 8-4 ja sitten Lauri Eloluoto nosti vielä loppunumerot yhä yhtä orpoon verkkoon.

Lahdessa rutistettiin vielä avauserä tasalukemiin 2-2, mutta toisessa OLS karkasi. Riku Ruonakangas ja Valtteri Parviainen osuivat vieraille heti erän alkuun, ja sen viimeisellä minuutilla Roope Okkonen laukoi liigauransa ensimmäisellä osumalla OLS:n jo 5–2-johtoon. Aatu Harmaala onnistui kavennuksessa yhdeksän minuuttia ennen ottelun loppua, mutta kahta maalia pienemmäksi ei LASB onnistunut eroa kuromaan hyvistä paikoista huolimatta.

Sarja jatkuu heti sunnuntaina otteluilla Happee–OLS, Oilers–Nurmon Jymy ja SPV–Classic.