Nokian KrP nousi taas takamatkalta voittoon Espoossa

Salibandy1

Oilersia vastaan takamatkalta voittoon noussut Nokian KrP toisti temppunsa jälleen Espoossa, kun se löi Miska Mäkisen kolmannen erän maalilla Westend Indiansin 4-3. Perjantain muut voittajat olivat Happee ja Oilers.

Indians nousi toisessa erässä tappiolta edelle, kun Leevi Auranen tasoitti pelin ja perään Eetu Nykänen sivalsi ylivoimalla kuvion alimman miehen paikalta jo illan toisen osumansa. Nokian KrP nappasi kuitenkin pallon suoraan aloituksesta, ja kello ehti käydä vain neljä sekuntia ennen kuin Mikko Laakso sivalsi Henri Johanssonin tarjoilusta hänkin illan toisensa. Kolmannen erän ainoa maali nähtiin sen puolivälissä, kun Indiansin viisikon keskelle jäi Morics Kruminsin pitkän poikkisyötön mentävä aukko ja Miska Mäkinen pommitti pallon enempiä asettelematta ohi Mikko Kirvesniemen. Nokian KrP:n Roope Wikströmille oli illan 1–1-tasoitus liigauran avausmaali.

Kahdessa muussa pelissä oli ennalta selvät voittajasuosikit, ja ne myös pitivät pintansa, kun Oilers löi Steelersin 10-4 ja Happee Tiikerit vielä selvemmin 11-2. Kummassakin selvä ero syntyi jo ensimmäisessä erässä, jotka kumpikin ennakkosuosikki vei maalein 4-1. Jyväskylän avauserän lopun erikoisuus oli Happeen jäähy, jonka aikana Jonne Junkkarinen laukoi ensin alivoimalla Happeen neljännen osuman ja perään Teuvo Kinnunen ylivoimalla Steelersin ensimmäisen. Ottelun viimeisellä viisiminuuttisella Happeen Jami Manninen onnistui maalinteossa peräti kahden miehen alivoimalla karattuaan pallonriiston jälkeen yksin läpi. Happeen tehomiehet tänään olivat Joel Lahti (2+1) ja Juuso Heikkinen (1+2).

Espoossa ahnehtivat pisteitä etenkin Markus Markkola (2+2) ja Rasmus Kainulainen (1+3). Historiaan jäi myös Oilersin Emil Kallion ensimmäinen liigamaali, kun hän sivalsi Öljymiehet takatolpalta 3–1-johtoon kulmaväännön voittaneen Jesper Silvosen syötöstä.

F-liigan naisten perjantain kärkiottelu iskettiin Porvoossa, jossa mestari PSS kesti TPS:n kirin ja nappasi kolme pistettä 4–3-voitolla.

Nuorten maailmanmestari Meri-Helmi Höynälä laukoi illan avausmaalin turkulaisille, mutta Matilda Holmström tasoitti ja toisessa erässä Milja Saarikoski nosti PSS:n johtoon. Kolmannen erän alussa Jasmin Saario ja Elina Hautojärvi kasvattivat eroksi jo 4-1, mutta TPS tuli vielä, kun ensin kavensi Anna Marttala ja sitten vielä illan toisellaan Meri-Helmi Höynälä. Viimeiset kuusi minuuttia pelattiin kuitenkin maaleitta.

Yksi ottelu pelattiin myös naisten tasolohko B:ssä, jossa ÅIF kaatoi kotonaan sarjajumbo Steelersin 6-3. Pelin puolivälissä kolme maalia tappiolla ollut Steelers nousi nopeasti Mari Seppäsen ja Marika Haakanan osumilla jo maalin päähän, mutta sitten Viivi Heikkinen laukoi sipoolaiset 5–3-johtoon. Päätösnumerot kirjautti jo kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Pinja Jaakkola.