Niskaset Vuokatin Aateli Racen prologin voittoihin

Vuokatin Aateli Race, joka tänä vuonna kilpaillaan poikkeuksellisesti syyskuussa, starttasi yleisten sarjojen osalta prologilla, Vaaran maililla. Reippaimmin vaaralle hiihtivät Kerttu ja Iivo Niskanen ja petasivat itselleen kärkipaikat ennen toisen päivän maastojuoksu- ja normaalimatkojen osuuksia.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen hiihti vaaran päälle omaan ennätysaikaansa 6:58,6. Muut naiset eivät alittaneet seitsemän minuutin rajaa. Kovimmin Niskasta haastoi Hämeenlinnan Hiihtoseuran vahva ylämäkihiihtäjä Laura Mononen, joka jäi vajaat kuusi sekuntia Niskaselle.

”Se oli pieni yllätys itsellekin, ei ollut mikään ennätyskeli. Oli paikoitellen märkä asfaltti ja vastatuulikin puhalsi tuossa suoralla. Ei tuntunut niin hyvältä, en ajatellut, että riittää voittoon. Mitä olen noussut tätä treeneissä, on paremmallakin tunteella tuota ylämäkeä kivunnut”, pohti Niskanen.

Kolmanneksi hiihti Vantaan Hiihtoseuran Marjaanan Pitkänen, jolle eroa Niskaseen kertyi puolisen minuuttia.

Miesten samaisella matkalla hurjinta vauhtia vaaran päälle piti Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen. Niskasen ero toiseksi hiihtäneeseen Taivalkosken Metsä-Veikkojen Lauri Mannilaan venähti 13,8 sekuntiin. Kolmanneksi Iivo Niskasen peesissä hiihti Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö, häviten Mannilalle kolme kymmenystä.

Niskanen ei yllättänyt Mannilan vauhdista.

”Ei sillä lailla yllättänyt, Mannila on ollut hyvässä vireessä. Enempi oottelin, kun niinkin nuorena kuin parikymppisenä olen voittanut ensimmäisen Aatelin, ajattelin, että joku nuori ajaa tämmöisen veteraanin jo syrjään”, naurahti Niskanen.

Sunnuntaiseen juoksuun Niskanen lähtee varovaisin odotuksin.

”Juoksu on kulkenut ihan hyvin, mutta vähän varovainen olen, pikkasen ollut jalka kipeä”, kertoi Niskanen.

Vuokatin Aateli Race jatkuu yleisen sarjan osalta sunnuntaina maastojuoksulla klo 10 alkaen ja vapaan hiihdon normaalimatkoilla, joiden maali on lauantain prologin tavoin Vuokatinvaaran päällä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.