NHL:ssä yhdeksän ottelun kierros – Dallasin suomalaispuolustajat iskussa

Änäri3 jääkiekko NHL

Suomalaispuolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen onnistuivat kumpikin maalinteossa, kun Dallas Stars kaatoi jääkiekon NHL:ssä Nashville Predatorsin lukemin 4–1.

Samalla katkesi Dallasin kolmen ottelun tappioputki ja Nashvillen jo kuuteen otteluun venynyt voittoputki.

Lindell laukoi vierasjoukkueen 1–0-johtomaalin avauserän kolmannella minuutilla Blake Comeaun syötöstä. Nashville tasoitti myöhemmin samassa erässä, mutta toisessa erässä Dallas hallitsi kiekkoa. Painostus palkittiin, kun Jason Robertson iski 2–1-johtomaalin suomalaishyökkääjä Roope Hintzin syötöstä.

Heiskanen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Nashvillen maalilla Juuse Saros venyi 27 torjuntaan. Nashvillen muut suomalaispelaajat jäivät tehopisteittä.

Toisaalla kahden itärannikon suurkaupungin kohtaamisessa tehtiin maaleja roppakaupalla, kun isäntäjoukkue New York Islanders voitti Washington Capitalsin 8–4.

Islandersin joukoissa pelaava Leo Komarov pääsi pisteille avustettuaan Jordan Eberlen maalia ottelun alkumetreillä. Ottelun supertähti oli kanadalaispelaaja Mathew Barzal, joka teki hattutempun ja nappasi vielä päälle kaksi syöttöpistettä.

Ottawa Senatorsin ja Montreal Canadiensin lukemin 1–4 päättyneessä ottelussa vierasjoukkue Montrealin paidassa pelaava Artturi Lehkonen nappasi syöttöpisteen Paul Byronin maalista toisessa erässä.

Suomalaiset jäivät pisteittä Buffalo Sabresin ja New York Rangersin jatkoajalla luvuin 2–3 ratkenneessa ottelussa. Buffalon paidoissa pelasivat puolustajat Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen, Rangersin riveissä hyökkääjä Kaapo Kakko.

Chicago Blackhawks kärsi kotikenttätappion vieraillutta Carolina Hurricanesia vastaan maalein 3–4. Chicagon maalilla vahtinut Kevin Lankinen torjui 27 laukausta 31:stä, mutta läpi menneet kiekot riittivät Chicagon upottamiseen.