NHL:ssä pelattiin kaksi ottelua viime yönä

Colorado Avalanche otti ensimmäisen voittonsa jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Avalanche kavensi ottelusarjan voitot 1–2:een, kun joukkue juhli 6–4-voittoa Dallas Starsista.

Neljä suomalaispelaajaa pääsi ottelussa tehopisteiden makuun. Rantanen kirjasi tehot 1+1 ja Dallasin kaikki ottelussa esiintyneet suomalaispelaajat kirjasivat syöttöpisteen.

Ottelun avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun huikeaan tehovireeseen äitynyt Dallas-puolustaja Miro Heiskanen oli Tyler Seguinin 1–0-maalin toinen syöttäjä. 21-vuotiaalla Heiskasella on kasassa kauden 12 pudotuspeliottelusta tehot 3+12=15.

Tehoillaan suomalaispuolustaja on NHL:n pistepörssissä viidentenä. Hänen edellään ovat vain Coloradon tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon, Vancouverin ruotsalaissentteri Elias Pettersson ja tasapisteissä olevat Tampa Bayn keskushyökkääjä Brayden Point ja Mikko Rantanen.

Coloradon maalilla voiton torjui tshekkivahti Pavel Francouz, joka venyi kiekon eteen 33 kertaa.

Toisessa yön ottelussa Tampa Bay Lightning löylytti Boston Bruinsia luvuin 7–1. Tampa Bay johtaa nyt toisen kierroksen pudotuspelisarjaa voitoin 2–1.

Lightningin seitsemästä maalista kolme syntyi ylivoimalla.

Bostonin maalia yritettiin suojella kahden veskarin voimin. Jaroslav Halak sai torjuttua 12 laukausta 16:sta. Toisessa erässä maalille vaihdettu Dan Vladar puolestaan 12 laukausta 15:sta.

Aikaisemmin illalla pelatussa ottelussa Philadelphia Flyers tasoitti pudotuspelien toisella kierroksella ottelusarjansa jatkoerän turvin. New York Islanders kaatui lukemin 4–3. Itälohkon ottelusarjan tilanne on nyt tasan 1–1. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.

Flyers aloitti vahvasti ja oli ensimmäisen erän jälkeen kolmen maalin johdossa. Kevin Hayes osui kaksi kertaa, Sean Couturier kerran.

Islanders oli kuitenkin ovelampi seuraavissa erissä ja kiri rinnalle maali kerrallaan. Voittonsa Flyers varmisti vasta jatkoerässä. Philippe Myersin osuma tuli vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov oli jäällä vajaat kymmenen minuuttia ja jäi tehoitta.