NHL:ssä jättikierros – suomalaisia mukana pistetehtailussa

NHL Mikko Rantanen

Suomalaispelaajat nousivat esiin upealla rintamalla jääkiekon NHL-kierroksella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Maalin makuun pääsi peräti viisi pelaajaa ja suomalaispelaajat tekivät yhteensä seitsemän maalia. Kahden maalin miehiä olivat Florida Panthersin Anton Lundell ja Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen.

Maalia pääsivät tuulettamaan myös Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, St. Louis Bluesin puolustaja Niko Mikkola ja Dallas Starsin pakki Esa Lindell.

Florida Panthers murskasi kotiyleisönsä edessä Columbus Blue Jacketsin maalein 9–2.

Panthersin Anton Lundell teki pelissä kaksi maalia. Suomalainen osui ensimmäisen kerran toisessa erässä vieden joukkueensa 6–0-johtoon. Toisen kerran Lundell laittoi kiekon häkkiin päätöserässä. Maali oli joukkueen kahdeksas ja suomalaisen kauden yhdeksäs.

Tulokaskauttaan pelaava 20-vuotias Lundell valittiin kamppailun kolmostähdeksi. Kauden 34:sta ottelusta hän on kirjannut 23 (9+14) tehopistettä.

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov ja Eetu Luostarinen nappasivat ottelussa syöttöpisteet. Barkov oli luomassa joukkueensa ensimmäistä maalia. Luostarinen syötti viimeisen maalin.

Kesken ottelun Columbuksen maalilla vaihdettu Joonas Korpisalo torjui 31/36 kertaa. Ottelun alussa Blue Jacketsin maalilla oli Elvis Merzlikins, joka päästi neljä maalia 15 laukauksesta. Merzlikins ehti olla kaukalossa alle 14 minuuttia.

Kahden maalin iltaa vietti myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen. Tehot 2+1 kirjannut Rantanen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Avalanche juhli 5–0-vierasvoittoa Arizona Coyotesista.

Coloradon maalilla Darcy Kuemper torjui seuran riveissä ensi kertaa nollapelin. Se vaati 20 torjuntaa. Kuemper edusti viime kaudella vielä Arizonaa.

Rantaanen on tehnyt tällä kaudella 44 (19+25) tehopistettä. Hän johtaa suomalaisten pistepörssiä ja on NHL:n pistepörssissä seitsemäntenä. Rantanen on pelannut tämän vuoden puolella vähintään neljä kolmen pisteen ottelua.

Panthersin kanssa kärkipaikasta kisaava Tampa Bay Lightning vei 3–1-voiton Dallas Starsista.

Aiemmassa pelissään Panthersille rökäletappion kärsineen Starsin ainoasta maalista vastasi puolustaja Esa Lindell. Dallas meni avauserässä 1–0-johtoon Lindellin kauden toisella maalilla, mutta Tampa tuli ensimmäisessä erässä tasoihin ja teki vielä kaksi maalia päätöserässä.

Bluesin Niko Mikkola vei joukkueensa 5-4-johtoon päätöserän alussa, mutta Toronto pääsi tekemään vielä kaksi maalia. Mikkola kirjasi pelistä tehot 1+1. Hänellä on nyt kasassa tältä kaudelta kuusi tehopistettä.

NHL:n itälohkon ja koko liigan runkosarjan ykkössijasta kamppaileva Carolina on kovassa vireessä, sillä se on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan.

Kotijoukkueelle alkutahdit lauantaina löivät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Carolina pelasi avauserässä ylivoimalla, kun Teräväinen syötti kiekon Aholle hienossa yhdistelmässä b-pisteen kaaren tuntumaan ja Hurricanesin ykköshyökkääjä laukoi kiekon verkkoon.

Edmonton Oilers taipui surkealla päätöserällään kuudenteen peräkkäiseen tappioonsa. Joukkue johti Ottawa Senatorsia kahden erän jälkeen 3–1, mutta Senators voitti päätöserän ja ottelun numeroin 6–4.

Edmonton pelasi koronatauon takia ensi kertaa sitten tammikuun 5. päivän. Jesse Puljujärvi syötti joukkueelleen kaksi osumaa.