NHL:ssä alkoi pudotuspelit – Kanadan lohkossa on jäljellä vielä runkosarjapelit

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Washington avasi NHL:n pudotuspelit voitokkaasti, kun Capitals löi Bostonin ensimmäisessä jatkoerässä 3–2. Nic Dowdin ohjaus maalin edustalta ohitti 29 kertaa Bruinsin maalilla torjuneen Tuukka Raskin ajassa 64.41.

Washingtonin Tom Wilson onnistui tekemään pudotuspelien avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta Bruinsin Jake DeBrusk tasoitti pelin. DeBruskin maalin yhteydessä kotijoukkueen maalivahti Vitek Vanecek loukkaantui ja Craig Anderson hyppäsi askiin.

Toisessa erässä Capitals siirtyi uudelleen johtoon, kun puolustaja Brenden Dillonin laukaus muutti suuntaa Bruins-puolustajan mailasta ja nousi yli Raskin olkapään. Bruinsin toisesta tasoituksesta vastasi ylivoimalla erän lopulla Nick Ritchie.

Jatkoerässä Wilson pelasi kiekon viivaan T.J. Oshielle, jonka laukauksen Dowd ohjasi sisään. Osuma oli yhdysvaltalaishyökkääjälle uran ensimmäinen voittomaali pudotuspeleissä.

Jatkoon vaaditaan neljä voittoa.

Pudotuspelien jo alkaessa Yhdysvaltojen puolella Pohjoinen konferenssi eli kaikki kanadalaisjoukkueet pelaavat vielä viimeisiä runkosarjapelejään.

Edmonton Oilersin Connor McDavid päätti omalta osaltaan runkosarjan pistetilaston huipulla. Hän teki 56 pelissä yhteensä 105 pistettä. Maaleja McDavid laukoi kauden mittaan 33 ja antoi 72 syöttöä. Pistetilaston kakkosena on McDavidin joukkuetoveri Leon Draisaitl tehoilla 31+53=84.

Edmontonin viimeisessä runkosarjapelissä Vancouver Canucksia vastaan McDavid ja Draisaitl kuittasivat molemmat yhden syöttöpisteen. Ne kirjattiin samaisesta Adam Larssonin avausmaalista, joka jäi myös Oilersin ainoaksi.

McDavid on voittanut pistepörssin aiemmin kahdesti, viime kaudella tittelin vei Draisaitl.

Vierasjoukkue Vancouver voitti ottelun maalein 4–1. Pohjoisen divisioonan toiseksi päätyneen Edmontonin pudotuspelipaikka oli varmistunut jo aiemmin.

Edmontonin maalilla suomalaisvahti Mikko Koskinen torjui Vancouveria vastaan 37 kertaa.

Runkosarja on kesken enää pohjoisen divisioonassa, jossa Vancouverilla ja Calgary Flamesilla on vielä keskinäisiä mittelöitä jäljellä. Molemmat ovat menettäneet mahdollisuutensa pudotuspeleihin.