NHL:n pudotuspeleissä kaksi kamppailua, jotka molemmat ratkesivat vasta jatkoajalla

NHL Sebastian Aho

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho oli joukkueensa ehdoton avainpelaaja viime yön NHL:n pudotuspelikierroksella. Aho kirjasi tehot 1+2, kun Carolina voitti vieraissa elintärkeässä ottelussa Tampa Bay Lightningin ja kavensi ottelusarjan voitot 1–2:een.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Aho syötti joukkueensa avausmaalin, teki toisen osuman ja oli ratkaisumaalissa avainasemassa.

Aho oli ensin toisessa erässä 1–0-johtomaalin toinen syöttäjä ja hetkeä myöhemmin hän vei Hurricanesin 2–0-johtoon. Ahon nerokkaaseen läpiajoon vapautti Teuvo Teräväinen.

Embed from Getty Images

Tampa Bay ei jäänyt telineisiin makaamaan Carolinan kahdesta nopeasta maalista, vaan vastasi heti takaisin kahdella ylivoimamaalilla. Lightning tasoitti pelin vielä toisen erän aikana Brayden Pointin ja Alex Killornin osumilla.

Hurricanesin voittomaali nähtiin jatkoajalla ajassa 65.57. Voitto-osuma oli jälleen taidonnäyte suomalaisduolta Teräväinen-Aho. Teräväinen syötti laidasta Aholle, joka laukoi tulisesti suoraan syötöstä b-pisteen kaarelta. Maalin edessä ollut Jordan Staal ohjasi kiekon maalin edestä sisään.

Aho on nyt tehnyt yhdeksässä pudotuspeliottelusta tehot 6+4=10. Kolmen tehopisteen ilta nosti hänet pistepörssissä jaetulle neljännelle sijalle.

Yön toisessa pelissä Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Boston haki 2–1-jatkoerävoiton New York Islandersilta. Voitolla Bruins siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Rask torjui ottelussa 28 kertaa. 34-vuotias suomalaisvahti on ollut kovassa vireessä pudotuspeleissä, sillä hän on torjunut nyt kahdeksassa ottelussa torjuntaprosentilla 93,4. Hänen torjuntaprosenttinsa riittää tällä hetkellä maalivahtipörssissä neljänteen sijaan.

– Yritän olla kärsivällinen ja pelata rauhallisesti, oli tilanne sitten mikä tahansa. Yritän torjua ja antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja molemmat pelasivat hyvää alivoimaa. Hienoa, että voitimme, Rask sanoi pelin jälkeen.

Embed from Getty Images

Ottelun jatkoajan neljännellä minuutilla ratkaisijaksi nousi Bostonin tähtihyökkääjä Brad Marchand, joka laukoi laidasta pienestä kulmasta tarkasti takaylänurkkaan.

Bruins johti ottelua pitkään Craig Smithin avauserän maalilla, mutta Islanders nousi kolmannessa erässä tasoihin ajassa 54.34 Mathew Barzalin maalilla.

Islandersin Leo Komarov sai jääaikaa reilut 13 minuuttia ja antoi neljä taklausta.

Islandersin maalilla Semjon Varlamov pysäytti kiekon 39 kertaa.

NHL-pudotuspelien 2. kierros

NY Islanders–Boston ja 1–2
Voitot 1-2

Tampa Bay–Carolina ja 2–3
Voitot 2–1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.