NHL:n pudotuspeleissä alkoi osalla joukkueista jo toisen kierroksen ottelut

NHL Mikko Rantanen

Joonas Donskoin ja Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche aloitti jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ryminällä. Colorado voitti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Vegas Golden Knightsin peräti maalein 7–1.

Rantanen kirjasi ottelusta tehot 1+1 ja Donskoi kirjasi yhden syöttöpisteen.

Rantanen teki ottelun ensimmäisen maalin viiden peliminuutin kohdalla. Maali oli ottelun kolmostähdeksi valitulle suomalaiselle toinen tämän vuoden pudotuspeleistä.

Rantanen sai syöttöpisteensä Gabriel Landeskogin 5–0 -maalista.

Landeskog nappasi pelistä tehot 2+1. Ottelun ykköstähdeksi valittiin Rantasen ja Landeskogin ykköskentän kolmas hyökkääjä Nathan MacKinnon, joka niinikään tehot 2+1.

Donskoi oli puolestaan MacKinnonin 6–1 -maalin ykkössyöttäjä toisen erän lopussa.

Coloradon maalilla vain kerran yllätetty saksalaisvahti Philipp Grubauer pysäytti kiekon 25 kertaa. Vegasin maalia vartioinut ruotsalaisvahti Robin Lehner kirjasi 30 torjuntaa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain keskiviikkona.

Tampa Bay Lightning aloitti pudotuspelien toisen kierroksen 2–1-vierasvoitolla Carolina Hurricanesita.

Tampa Bayn avainpelaajat olivat päätöserässä voittomaalin tehnyt Barclay Goodrow sekä 37 kertaa torjunut maalivahti Andrei Vasilevski, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Tampa Bay meni ottelun toisessa erässä 1–0-johtoon Brayden Pointin osumalla. Carolinan Jake Bean tasoitti ottelun päätöserässä ennen Goodrow’n voittomaalia.

NHL:n pudotuspelit, 2. kierros

Carolina–Tampa Bay 1–2