NHL:n finaalisarja käynnistyi – suomaiset tehokkaina

Dallas Stars voitti NHL:n ensimmäisessä Stanley Cupin finaalissa Tampa Bay Lightningin maalein 4–1. Dallasin kaikki neljä suomalaispelaajaa pääsivät ottelussa tehopisteiden makuun.

Ottelun maalihanat avasi ensimmäisen erän alussa Dallasin Joel Hanley Roope Hintzin oivallisesta syötöstä. Maali oli 29-vuotiaalle kanadalaispuolustajalle ensimmäinen NHL:ssä.

Seuraavaksi iski Tampa Bay, kun Yanni Gourde teki joukkueensa ainoan maalin avauserän puolivälin jälkeen.

Toisessa erässä Starsin 2–1-voittomaalin teki puolustaja Jamie Oleksiak, joka nosti oman laukauksensa reboundin maaliin. Miro Heiskanen oli maalin toinen syöttäjä.

Joel Kivirannan vuoro oli toisen erän viimeisellä minuutilla. Kiviranta iski maalin edustalta irtokiekon sisään.

Starsin viimeisen maalin teki kolmannen erän lopussa tyhjään maaliin hyökkääjä Jason Dickinson.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Dallasin venäläisvahti Anton Hudobin, joka venyi kiekon eteen 35 kertaa. Tampa Bayn maalia vartioineelle Andrei Vasilevskille kirjattiin 16 torjuntaa.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan tiistaina aamuyöstä. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.