NHL- Tampa Bay löi Dallasille luun kurkkuun finaalisarjan kolmannessa ottelussa

Tampa Bayn ja Dallasin välinen Stanley Cup finaalien kolmas ottelu pelattiin viime yönä Suomen aikaa. Kolmanteen otteluun lähdettiin jännittävästä tasatilanteessa, sillä otteluvoitot olivat 1-1.

Tampa Bay aloitti ottelu väkevästi ja antoi kovaa löylyä Dallasille heti ottelun alussa. Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen kaatui ratkaisevasti laidan vieressä siniviivan tuntumassa ja lopulta kiekko ajautui Tampa-tähti Nikita Kucheroville, joka pääsi yksin läpi ja rokotti vuoren varmasti ja vei Tampan 1-0 johtoon, kun ottelua oli reilut viisi minuuttia pelattu. Puolitoista minuuttia myöhemmin Tampa rokotti jälleen, kun peleihin pitkän tauon jälkeen palannut Steven Stamkos teki heti ensimmäisessä pelissään maalin. Maali oli huikea taidonnäyte Stamkosilta, joka teki maalin huikealla yksilösuorituksella eikä jättänyt Dallas-vahti Anton Khudobille mitään mahdollisuuksia. Avauserän puolivälissä Dallas pääsi kaventamaan alivoimalla, kun Joel Kiviranta istui jäähyllä. Roope Hintz antoi kulmasta loistavan rystysyötön ja Jason Dickinson laukoi kiekon b-pisteen kaarelta voimalla reppuun ja näin ottelu kaventui 1-2:een. Avauserässä ei enempää maaleja nähty ja erätauolle mentiiin Tamban johtaessa 2-1.

Toinen erä oli ottelun ratkaisu. Tampa siirtyi heti erän alussa ylivoimalla 3-1 johtoon, kun vasta alle minuutti oli pelattu. Ruotsalaispuolustaja Victor Hedman pääsi käytännössä paraatipaikalta ampumaan rannelaukauksella joukkueensa jo kahden maalin johtoon. Erän toisella kympillä Tampan Brayden Point ja Ondrej Palat tekivät maalit mieheen ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Jotain toisesta erästä kertoo, että maalivahtien torjunnat olivat 18-4, joten Tampa vahti Vasilevskilla ei paljon töitä ollut.

Päätöserä oli enemmän pelailua ja asetelmien hakemista seuraavaan otteluun, mutta nähtiin erässä yksi maalikin, kun Dallasin suomalaispakki Miro Heiskanen teki pudotuspelien kuudennen maalinsa ja nyt nuorukaisella on kasassa jo peräti 20 pistettä. Maali syntyi, kun Heiskanen pääsi maalinedustalta laittamaan jo maalin käytännössä menevän kiekon sisään. Erässä ei maaleja enää nähty, mutta jäähyjä sitäkin enemmän ja näin Tampalle voitto maalein 5-2

Tampa oli kolmannessa finaalisarjan ottelussa todella vahva eikä jättänyt mitään palaa Dallasille, joten tämä ei lupaa hyvää ottelusarjan neljänteen kohtaamiseen lähdettäessä. Lisäksi Tampa on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen mikä ei voi olla näkymättä Dallasin pelaajien itseluottamuksessa. Seuraava finaalisarjan ottelu pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa ja siinä ottelussa on todella isot panokset varsinkin Dallasin kannalta, koska joukkueen olisi käytännössä voitettava tuo ottelu tai unelma Stanley Cup voitosta on todella kaukana.