KuPS:lla huippusauma edetä Eurooppa-liigan playoff-vaiheeseen

KuPS:lla eli oikeaoppisesti sanottuna Kuopion Palloseuralla on huomenna hyvät mahdollisuudet tehdä pitkästä aikaa jotain hyvää suomalaiselle seurajoukkuefutikselle, sillä edellisistä menestyksistä alkaa olla jo pitempi tovi aikaa. Toki edellinen voitto Slovan Bratislavasta oli todella kova juttu, kun ottaa huomioon joukkueiden budjetti- ja materiaalieron. KuPS näytti edellisessä ottelussa miten sitkeä ja voiton nälkäinen joukkue tällä hetkellä on. Joukkue nousi jatkoajan lopussa tasoihin ja sama toistui rankkarikisassa, jossa sankariksi nousi maalivahti Otso Virtanen, joka otti kaksi upeaa laukausta kiinni ja näin savolaiset etenivät kaikkien yllätykseksi jatkoon.

Huominen vastus ei toki ole mikään helppo, mutta kyllä liettualainen Suduva on lähtökohtaisesti paljon helpompi kuin edellinen vastustaja Slovan Bratislava. Toki Suduva on hallinnut viime vuodet Liettuan liigaa ja se on voittanut kolme mestaruutta putkeen, mutta siitä huolimatta KuPS:n tämän hetkinen itseluottamus tasoittaa puntteja huomattavasti ja näin ollen savolaiset lähtevät otteluun jopa pienenä suosikkina. Kotimaan liigassa Suduva on ollut kova kotijoukkue, mutta vieraissa se ei ole ollut niin hyvä verrattuna muihin sarjan kärkijoukkueisiin. Toki Liettuan liigassa tasoerot ovat isot ja vain pari kolme joukkue pystyy taistelemaan sarjan voitosta.

Embed from Getty Images

Europeleissä Suduva ei ole mitenkään loistanut vaikka se eteni Mestarien liigan karsinnoissa toiselle kierrokselle, mutta se voitti ensimmäisessä ottelussa virolaisen Floran vaivoin rankkarikisan jälkeen. Seuraavalla kierroksella tulikin sitten lähtö, kun vastaan tuli israelilainen Maccabi Tel Aviv, joka voitti liettualaiset puhtaasti maalein 3-0. Suduvan hyökkääjistä pitää mainita sen verran, että Bosnia & Herzegovinaa edustava kärkipelaaja Mihret Topcagic pitää ottaa tiukkaan vartioon, sillä mies osaa todellakin tehdä maaleja. Bosnialaiskärki teki viime kaudella 23 ottelussa 21 maalia, joten KuPS:n puolustus saa olla tarkkana miehen kanssa.

Embed from Getty Images

KuPS:lle kotietu on iso juttu huomista peliä ajatellen. Mikäli joukkue voittaa Suduvan, kohtaa se seuraavaksi joko ruotsalaisen Djurgårdenin tai romanialaisen Clujn. Djurgården olisi ennakkoon paljon parempi vastus, sillä romanialaiset etenivät viime kaudella Eurooppa-liigassa aina pudotuspeleihin asti, jossa se tippui Sevillalle vierasmalisäännön turvin. Toki ei pidä mennä ajatuksissa liian pitkälle, sillä KuPS:n on huominen peli vielä voitettava, jotta unelma Eurooppa-liiga -paikasta elää. Ottelut ovat seuralle taloudellisesti myös todella tärkeitä, sillä edellisestä Bratislava voitosta tuli seuralle mukavat 300 000 euroa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.